MLM-esek miért nem árulják el soha előre, hogy mi az a munkalehetőség, amit kínálnak?
"hogy az "MLM" szó hallatán sokan egyből a "piramisra" és társaira asszociálnak."
Vagy csak szimplán nincs kedve az embereknek túlárazott szar termékeket tukmálni.
"Vagy csak szimplán nincs kedve az embereknek túlárazott szar termékeket tukmálni."
Igen, így van. Ez ugyanaz a kategória. Ugyanúgy nagyon kicsi az esély arra, hogy munkatárs legyen egy olyan emberből, aki az MLM-et piramisnak gondolja, mint aki azt gondolja, hogy túlárazott szarokat kell tukmálni. Rengeteg energiába telne egy ilyen embert "meggyőzni" az ellenkezőjéről. Nem éri meg a befektetett munka. Sajnos ezt a kezdő MLM-esek nem látják be.
Eszembe jutott egy gagyi hasonlat:
Tegyük fel, hogy én mákostésztát árulok. Az emberek egy része szereti a mákostésztát, másik része utálja, a többiek vagy semlegesen állnak hozzá, vagy soha nem kóstolták. Én meg lennék győződve róla, hogy az én mákostésztám nagyon finom, teljesen más, mint amit a mákostésztát-utálók eddig kóstoltak, vagy hallottak másoktól. Viszont, amikor találkoznék valakivel, aki ennivalót keres, akkor nem mondanám el neki, hogy én mákostésztát árulok, mert félnék attól, hogy a mákostészta szó hallatára is elszaladna. E helyett azt mondanám, hogy van egy finom ennivalóm, gyere, mesélek róla. Persze amikor kiderül, hogy mákostészta, akkor úgyis elszaladna. Ez így elég amatőr hozzáállás lenne részemről. Csak nagyon nagy erőfeszítés által tudnám elérni azt, hogy egyáltalán végighallgasson. Ez időpocsékolás.
Ugyanezt csinálják a kezdő MLM-esek is :)
#13 Így igaz.
Épeszű hálózatépítő nem titkolja, hogy melyik üzletágban tevékenykedik. Nem titkolja, hogy melyik céget képviseli, s nem titkolja, hogy milyen termékeket fogyaszt. Az autómon is, akár a ruhámon-táskámon, egyéb eszközeimen is ott van a cég neve/logója.
Ez az első szűrő. Kimondom az általam képviselt cég nevét/termékét, s abban a pillanatban kiderül hogy az illetőt érdekli-e. Ha nem érdekli, bűn lenne egy percet is szánni a témára. Ha érdeklődést mutat, akkor viszont nem kérdés, hogy folytatjuk a beszélgetést.
A többség egyébként érdeklődik a téma iránt, hisz mi nem a gyk-n élünk, ami közismerten az unatkozó trollok gyülekezőhelye.
Az emberek többsége szereti a minőségi termékeket, s jelentős hányaduk hajlandó áldozni is rá. Aki meg nem, az járjon továbbra is a százasbótba, meg a gyk-ra trollkodni!
Egy jó MLM-hez csatlakozni egyébként nem ciki, nem szégyen, sőt! Olyan, mint egy nívós, angol elitklub. Te hiába mész be a központba, nem fogsz tudni csatlakozni, vásárolni stb. Csak ajánlással lehet bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!