A munkahelyen "megmaradni" manapság nehéz?
Raktarban dolgozom, eleg gyoker a ceg neha, szoval nem csodalkozom, ha valaki felmond, plane egy ertelmesebb kollega, aki talal siman jobb allast. De nagyon sokan vannak, akik valami apro hulyeseg miatt mennek el, ok is talalhatnak jobb allast nyilvan, csak eleve a hozzaallasuk eleg fura, mert hiaba vannak lazabb munkahelyek, olyan azert eleg keves van, ahol az az elv, hogy mindenki azt csinal egesz nap amit akar :D Es nagyon sok az ilyen ember, akik nem birjak, hogy meg van szabva a napjuk, tobbek kozott en sem birom, epp ezert rakok felre a vallalkozasinditasra, hogy ne fonokok, hanem ugyfelek szabjak meg a napjaim :DD Addig meg elviselem, ami most van.
A kirugasok pedig altalaban jogosak, ritka kivetelekkel. Eddigi tapasztalataim alapjan annyira konnyen azert nem rugdosnak ki embereket, a gyengebb dolgozo is kap eselyt, hogy felzarkozzon, de a vegtelensegig nyilvan senki nem fog varni. A cegnek nem eri meg gyengen teljesito embereket foglalkoztatni, amikor johet helyette akar 3 jo ember is. Es annyira azert nem bonyolult (a raktarnal maradva) egy kicsit gyorsabban lepkedni, illetve nem leallni 3 percenkent csevegni valakivel.
Szoval ja, annak nehez megmaradni egy munkahelyen, aki nem erti, hogy a munkahely nem azert van, hogy neki jo legyen, hanem o van azert, hogy a munkahelynek jo legyen.
1: Ha átlátják hogy nekik nem jó, akkor miért maradnának?
2:Ez egy igazán komplex válasz, nagyon is jó! A későbbiekben lehet válaszolok erre külön hszben!
3:Ebben nagy az igazságod, egyszerűen én is ezt látom, hogy nem érdekel ha megölik egymást a dolgozók, csak legyen meg a napi norma, a pénz, és kész. A többi luxus.
4. Droidok lesznek, bizony. 3 műszak leépít...
5:Szóval a cég érdeke fontosabb, mint a dolgozó? Sajnos én olyan helyeket láttam mostanában ( Munkahelyek ) ahol a dolgozók elkezdték a hangsúlyt fektetni önmagukra, a cég meg kapja be. (Egy multi összeszerelő cég és egy kerámia ipari cégnél tapasztaltam ezt legutóbb.) A több másik cégnél pedig évekkel ezelőtt azt vettem észre, amit te is írsz: A cégnek legyen jó, az alkalmazott pedig fogadja el, ami mondjuk szokott szülni tényleg olyan munkahelyeket, ahol aztán rettentő kemény fluktuáció lesz ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!