Multi cégeknél (Telekom, Samsung, Telenor, Tesco stb.) mekkora a kezdőfizetés diplomás pozícióban?
Nagyon kevés. Nem éri meg multihoz menni (diplomásként 5 évet húztam le az egyiknél), a béred nem nő, alul vagy fizetve és nem vagy megbecsülve. Ráadásul fentebbi pozícióban már nem annyira biztos a helyed, mint mondjuk egy alacsonyabban. Én jelenleg 1 kisebb cégnél dolgozom, 2x annyi a fizetésem, amennyit az egyik multi adott.
Annyi, hogy ott volt cafeteria (amivel kb kitörölheted a segged), céges autó (ezzel is) és nagyon szerették a csapatépítőket.
Hosszútávon viszont csak tönkremegy az idegrendszered, folyamatosan hajtanak, túlóra, nem vagy megbecsülve.
Ez a cég nem fizette a bejárást, annyi volt, hogy aládraktak egy autót, amit neked kellett tankolnod.
Én nem javaslom a multit, ha van 1 jó szakma a kezedben, akkor a kisebb cégek jobban megbecsülnek és több fizetést adnak.
Kezdő mérnökként vagy informatikusként bruttó 400-600 közötti a reális. BKV bérletet, étkezést nálunk nem fizetik, csak Budapest határáig fizetik az utazást. Cafetériába kérhetsz szépkártyát, azt sok menzán helyen elfogadják.
Egyik volt tankörtársam nem multinál dolgozik, ő kb nettó 40 ezerrel keres kevesebbet, mint én, viszont neki adtak egy kocsit, és asszem fizetik a benzinjét is. (Szintén Budapest.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!