Szerintetek reális adat, hogy a BME VIK-en végzettek átlagos kezdőfizetése jelenleg bruttó 600 000 Ft?
Lazán. Ez amiatt van, hogy a programozók onnan jönnek ki.
Iparági standard, hogy fejlesztőként nettó 300k alatt nem állunk szóba senkivel.
Én személy szerint bruttó 800-at keresek, 2 éves tapasztalattal.
VIK-en végzett biztosan rákérdezne, elvégre mérnökként a kéttizedes pontosságot szokták emlegetni, hogy mesterként? Vagy a balkezes után?
De VIK-en végzett talán azt is tudná, hogy VIK nem egyenlő programozó...
Diákmunkásként nekünk úgy kellett adatokat feldolgozni, hogy megadtak egy összeghatárt és az az alattiakat nem vehettük bele a számításba.
Mindenkinek kiment az adatkérő, aki 10 éve végzett, durván 4-5% válaszolt a kérdésekre, ebből mi szelektáltuk, előszűrtünk:
-kuka, ha alacsony a fizetés
-kupac 1-es, ha nem a szakmában helyezkedett el, de a megadott összeg min. 75%-át eléri
-kupac 2-es, ha szakmában helyezkedett el és eléri a megadott min. összeget
Majd ezen szűrési paraméterek után 3-an megszámoltuk és ha mindenkinek ugyan annyi jött ki, lepapíroztuk a beérkezett válaszok darabszámát (ami nem a kukában landolt). Ezt kellett továbbítani a statisztika számításhoz.
# 6-os által vázolt esetet tudom elképzelni!!
Programozóknak inkább nettó 250, bár ha egyetem mellett már dolgozott szakmában, biztos több valamennyivel.
Villamosmérnököt nem tudom.
Van végzett villamosmérnök ismerősöm, programozóként dolgozik, nagyon lelkes, van is programozó papírja is amúgy. A nettó 300-at se éri el asszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!