Szerintetek reális adat, hogy a BME VIK-en végzettek átlagos kezdőfizetése jelenleg bruttó 600 000 Ft?
Figyelt kérdés
2020. febr. 9. 19:46
11/73 anonim válasza:
Ha programozo villamosmernok leszel (beagyazott rendszerek pl.) es nem abszolut zero tapasztalattal vagsz bele az allaskeresesbe, a br. 5-600 eft realis. Energetikaban vagy automatizalasban inkabb 4-500 a kezdo (bruttoban), szinten nem zero tapasztalattal.
12/73 anonim válasza:
Átlag kicsit talán alatta van, de simán lehet ilyen fizetéssel kezdeni.
Ismerek olyat, aki nettó 350-ről indult, és ezt is úgy választotta, hogy volt hely, ahol jóval többet ajánlottak neki, viszont unalmasabb meló lett volna.
Amúgy sokszor az a helyzet, hogy megkérdezik, hogy mennyit szeretnél és abba vagy belemennek, vagy nem.
13/73 anonim válasza:
Pályakezdő az bruttó 400, de 1-2 éven belül meg lehet a bruttó 600.
14/73 anonim válasza:
Én ezt a fizetést 2 év tapasztalattal értem el. (BME VIK villamosmérnöki BSc), viszont az igaz, hogy a diplomám is csak ekkor lett meg. Szòval én például hozom ezt az átlagot, de nem a BME-nek köszönhetem, hanem annak, hogy el kezdtem dolgozni mielőtt végeztem.
15/73 anonim válasza:
Ha egyetem mellett dolgozik az illető akkor igen, elképzelhető a bruttó 600 ezer.
16/73 anonim válasza:
Mesterszak után reális teljesen. BSc után viszont ennél alacsonyabb az átlag. Szóval kérdés mit értesz "végzett" alatt.:D
17/73 anonim válasza:
Még nincs BSc diplomám se, és bruttó 560.000 forint a fizetésem (1 év munka után), szóval nekem reálisnak tűnik.
18/73 anonim válasza:
Nettó 600 ezer Ft reális kezdő villamosmérnökként. Budapesttől úgy kb. 600 km-rel nyugatabbra.
19/73 anonim válasza:
17: Azért a kérdés az itthonra vonatkozott szerintem valószínűleg, nem külföldre.
20/73 anonim válasza:
#1, #2-nek méginkább **budapesti. Ez ugyanis melléknév. ;)
600 000 bFt nagy kamu. Inkább 300-400 bFt között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!