Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki mit tenne ebben a szituáció...

Ki mit tenne ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

Szeptember óta dolgozom a munkahelyemen. Az interjún megállapodtunk a bérben és a három hónapos próba idő utáni emelésben.

Első héten mikor megkaptam a szerződésemet majdnem elájultam (és nem a jó értelemben) amikor megláttam a bruttó béremet.

Minimálbér. Azonnal mentem az újdonsült főnökömöz hogy ez így mégis mi, mire elmondta hogy a többit kézbe kapom. (Nyilván sejtettem de jelezni akartam a nem tetszésemet) Nagyon durván kiakadtam mivel tisztességtelennek éreztem ezt a viselkedést.. Szó sem volt erről az interjún.

Ott helyben nyilván mentegetőzött hogy átírja egy hónap után. Rendben. Azért is fogadtam el mert kellett a munka bár... Emiatt visszautasítottam más ajánlatokat és ez bosszantott.

Eltelt másfél hónap aztán jeleztem felé hogy lenne miről beszélnünk fizetés ügyben. Jó jó átírom ennyit mondott majd ment is tovább mert sürgős dolga akadt.

Gondolhatjátok hogy azóta is ugyanúgy maradt ez az egész. És bőven letelt a három hónap emelést sem kaptam.

Na most... Olyan szinten dühit ez a helyzet hogy nem tudom mit csináljak. Hogy tudnám ezt elérni hogy rendesen be legyek jelentve nyilván ha nem változik én szeretnék eljönni innen mert undorítónak tartom ezt a helyzetet. Hogy tanult emberként , amibe nem kevés időt és pénzt fektettem ennyire legyek megbecsülve.

Ugyanakkor még én érzem megalázónak hogy keregetnem kell meg kuncsorognom valamiért aminek alapnak kell lennie.

Nyilván amíg nincs új lehetőség nem mondok fel sajnos a virus helyzet nagyon megnehezíti a dolgokat.

Annyit még rólam hogy nem vagyok egy nyomulos ember és nem szeretem ezeket a szituációkat de ennek ellenére mégis beleállok mert kénytelen vagyok ezért is szóltam már elsőre is.

Szóval hogy tudnám ezt előadni határozottan? Hogy el is érjem a célom? Vagy ti alapvetően mit gondoltok erről az egész szituációrol?

Ti mit tennétek?

2021. febr. 10. 10:00
 1/10 A kérdező kommentje:
Hozzátenném a tisztességes bejelentés azért kellene hogy tudjak hitelt szerezni hiszen az elkövetkező években valamikor ingatlant vásárolnank a vőlegényemmel és valószínűleg hitel kelleni fog. Plusz évek múlva szeretnék elmenni szülni is. Itt sem mindegy.
2021. febr. 10. 10:02
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Jelentsd fel a céget. Más megoldás nincs erre, sajnos. Amíg nincs következménye a tetteiknek, addig nem változtatnak.
2021. febr. 10. 10:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű helyzet, mert függő pozícióban vagy, és egy nálad hierarchiában feljebb állóval szemben kell érvényesíteni az érdekeidet, aki ráadásul nem fair.

Azt mérlegeld, hogy neked milyen tárgyalási pozíciód van. Mivel tudsz érvelni (a tisztességen és az ígéreten kívül, ami láthatóan nem hatásos), amivel sakkban tarthatod a főnököt. (Pl. nehéz mást találni a helyedre, sok pénzbe/időbe kerül, Te pedig elmész, ha ezt nem rendezitek).

Komoly játszma, amiben okosnak kell lenned, és felkészülnöd a legváratlanabb forgatókönyvekre is.

Már nagyjából ismered a főnöködet, így fejben játszd le a szitut, és lehetőség szerint minden elképzelhető válaszra legyen forgatókönyved.

2021. febr. 10. 10:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz semmit csinálni, csak új állást keresni.
2021. febr. 10. 10:06
 5/10 A kérdező kommentje:

Egyébként sok mindent fel tudok hozni mert amióta itt vagyok rendbe raktam nekik olyan dolgokat is amik soha az életben nem voltak itt rendezve...

Ezeket mind elmondanám csak azt is tudom hogy az önbizalmam a ludas mert.. bár a kollégáim is látják és szóvá is tettek mennyi mindent megcsináltam és megdicsértek de mégis én nem vagyok az a fajta sajnos aki így veri a mellét...

Ezen kéne fejlesztenem csak nem tudom hogy. És írod okosnak kell lenni csak sokszor le is tudok fagyni váratlan szitukban.

Jöhetnek még tippek.

2021. febr. 10. 10:22
 6/10 anonim válasza:
100%
Keress mást, ahol már az elején ilyen sunyik, ott később sem lesz jobb
2021. febr. 10. 10:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem mellverés, hanem konkrétan elmondod, hogy milyen értéket képviselsz, és ezzel arányos megbecsülést vársz el.

Ez önképviselet, nem nagyzolás!

2021. febr. 10. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt írásban ajánlattétel, amit te szintén írásban visszaigazoltál? Vagy csak szóban állapodtatok meg? Azért kérdezem, mert ha fel is jelented őket, szerintem semmi nem fog történni, ugyanis a munkáltató védekezhet azzal, hogy hát, aláírtad a szerződést, a szóbeli ajánlattételt meg ugye nem lehet bizonyítani. Én is azt tudom tanácsolni, hogy keress másik állást, mert ha már most behúznak egy ilyet, mi lesz még később.
2021. febr. 10. 10:35
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
A legtobb magyar cég ezt csinálja csak xólok. Alapber ami garantált berminimum plusz boríték.Nem egy tisztesseges dolog, mert gyakorlatilag a boríték fekete pénz ami adóköteles lenne mellesleg. S hat igen berminimumra nem igen adnak hitelt,s a gyes osszege sem utolsó.Allaskeresőinél meg hiaba kerestel 300at ha a papír csak 160ezerrol szól mivel nyilvan a bejelentett bér utan kapja a járulékát az ember ahogy a gyest is.
2021. febr. 10. 21:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Én keresnék egy új állást és közvetlenül az előtt, mielőtt eljönnék, felnyomnám a céget a munkaügyi bíróságnál vagy a navnál.
2021. febr. 11. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!