Dolgoznál ingyen?
És milyen munkáltató tudná biztosítani (tömegesen) a felülről nyitott összegű kívánságokat...??
És ki bírálná el, hogy mi a jogos természetbeni juttatás, és mi az, ami már nem fér bele?
Plusz: ki működtetné ezt az ellátóhálózatot? Akik egyéni igények alapján beszereznék és kiosztanák a természetbeni dolgokat...???
Szerintem aludj rá mégegyet...! Ha egyáltalán már felébredtél... :-DDD
Nem a válaszom. Ha te azt mondod, hogy a kávé meg a cigi is drog, itt megbukott a dolog (bár csak kávézom, a cigit utálom). És ha én azt mondom, hogy a gyerekemnek kell egy elektromos csellentyűcske, és te azt mondod rá, hogy minek az, nem vehetem meg? Vagy ha én világkörüli útra mennék 1 évre, te azt mondod, hogy azt nem lehet?
Ha én a való életben összespórolok annyi pénzt, akkor kiveszek egy év szabit, és elmegyek a világkörüli utamra. Ha akarom, megveszem a gyerekemnek az elektromos csellentyűcskét, akkor is, ha nem használja semmire. És minden nap megiszom 2 kávét, mert jól esik.
Az egy dolog, hogy én mit mondok, az pedig egy másik dolog, hogy a munkáltatód mit venne meg neked a munkádért. Maximum az 1 éves világkörüli utadat nem nyelné le a főnököd.
Izráelben van ilyen közösség. Asszem valami hitközösség de nem zsidók. Alapítottak valami gyárat, és viszonylag sokan dolgoznak ott és nem pénzt kapnak, hanem amire szükségük van. Gondolom azért nem bármit. De bárki beléphet a közösségbe de akkor be kell tartani a szabályokat.
Meg ilyenek vannak, hogy kiszállítják az ebédet mindenkinek, külön iskolájuk van, sőt még iskolabusz is. Meg pl aki régóta ott dolgozott és megöregszik, vagy valami betegség éri és nem tud dolgozni, meg az anyukák, gyerekek is úgy kapnak ellátást, mint akik dolgoznak.
14-es vagyok.
Pont ezért nem mennék bele egy ilyenbe :D
Elméleti szinten se szokás agyament dolgokat kérdezgetni.... :-DD
Amiről első blikkre látható, hogy megvalósíthatatlan...
Előbb-utóbb ilyen konstrukció esetén is előállnának az ún. jogvédők, miszerint az utolsó utáni segédmuki gipszjakabnak is jár az egyéves világkörüli út - ellenben a segédmukinál 1000x több értéket előállító mérnök/feltaláló/stb. esetében túlzott az elvárás, hogy nekik Porsche kellene (v. bármi más).
A csőcselék forradalma lenne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!