Előfordulhat az, hogy a HR-esek felhívják az előző munkahelyem vezetőjét, és kikérik a véleményüket rólam?
Voltam már néhány állásinterjún. És mikor azt kérdezik, hogy miért jöttem el az előző munkahelyemről, mindig az jut eszembe, hogy lehet, hogy felvették a kapcsolatot az előző munkahelyemmel, hogy halljanak tőlük is véleményt rólam.
Esetleg ha ezt HR-esek olvassák, ti szoktátok ezt alkalmazni?
Nem csak HR-esek válaszát várom. Bármilyen tapasztalat érdekel.
Szoktak ilyesmit csinálni, igen.
Én önként ajánlottam fel, hogy kérjék ki nyugodtan a véleményét rólam a volt főnökömnek. Más kérdés, hogy egy barátom vette fel a telefont... :)
Leginkább akkor fordul ez elő, ha eleve kérnek elérhetőséget. Jelentkeztem már olyan pozíciókra, ahol meg kellett adni 2-3 embert, akit felhívhatnak és referenciát kérhetnek.
Ha nem kérnek ilyet, akkor nem hinném, hogy felveszik a kapcsolatot bárkivel is. Nem fognak nyomozgatni, hogy kit hívjanak, hol érik el.
2-nél a pont, dehoyg fognak ezek nyomozgatni, pl multinál.
- Ha mégis, akkor előre jelzik, és nem az interjú előtt teszik meg valószínűleg, max ha továbbjutsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!