Mit csináljak, hogy a kollégák ne okozzanak nekem érzelmi károkat nap mint nap?
Milyen végzettséggel rendelkezel? Melyik nemhez tartozol és hány éves vagy?
Egyéb baráti köröd nincsen (legalább félig-meddig működő Kapcsolati Tőkére gondolok.) Esetleg egyházi munka?!
Sajnos most csak és kizárólag a római katolikus egyház "üzemel", pedig vannak jobb felekezetek is (evangélikus, református, stb.) Itt pedig nem biztos, hogy anyagilag sokra mennél - de ha van érettségid, nem hiszem, hogy elzavarnának...
Könyvtárak most nincsenek nyitva, pedig az lenne a legjobb választás talán.
(Engem tavaly kétszer is felvettek volna könyvtári alkalmazottnak CÉLIRÁNYOS VÉGZETTSÉG nélkül UGYANABBA a könyvtárba, de aztán megint home office-ba vonultak a munkatársak.)
Sajnos engem már a római katolikusban is DISZKRIMINÁLTAK keményen - itt is "nyelni és tűrni" kell.
Valószínűleg igaz a történelemben, hogy EGYHÁZSZAKADÁS lehet most?! A politikai és pénzügyi válsághelyzettel egyetemben.
Valahogy elővettem az asszertívabb "énemet", de nem a megfelelő célállomás a számomra.
Az evangélikus egyházban NAGYON MINIMÁLIS súrlódást tapasztaltam, reformátusban szinte semmit. Ezért ajánlottam ezt a másik kettőt.
Elég "érdekesen" alakult tegnap ez a "diszkriminációs" dolog - állítólag ÖNKÉNTES ALAPON dolgozik a Kollegina.
Három kiskorú Gyermekkel rendelkező Édesanya NE KAPNA FIZETÉST?! Legalább béren kívüli juttatásban részesülne. Na, mindegy.
Egyesek szükségtelenül zárkózottak, illetve kicsit "lenézőek". Amikor elhunytak VÉGTISZTESSÉGÉRŐL LENNE SZÓ, akkor kemény igazán a dolog "római katolikuséknál".
Ui. temetkezési szertartások A PAPOKRA TARTOZNÁNAK - nem kellene a közalkalmazottakat INGYEN HALÁLRA DOLGOZTATNI... tudnék ilyenkor cifra jelzőket használni, de inkább megfogadtam, hogy nem "szólok" semmit.
Szerencsére a reformátusokkal vigasztalódtam egy kicsit később.
Buzdítottam a kis "csipet-csapatot", hogy egészen tél végéig ÉNEKELJÜK A KARÁCSONYI DALOKAT - ne ilyen "édes-bús" nyöszörgő református énekeket.
Az lenne a cél - hosszabb távon - hogy REGIONÁLIS IMAKÖRÖK alakuljanak ki csapatonként. (Max. 10 fő összejövetele 2 m-es távolságtartással.)
Ui: olyan "Elveszett Báránykáknak" tűnünk a semmiben ilyenkor. (Mármint nincs rendesen egybehangzó "szólistánk".)
Attól még, hogy a könyvtárak nincsenek nyitva, dolgoznak a könyvtárosok, nem mindenhol van home office és felvétel is van üres státusz esetén.
Viszont ha azért megy valaki könyvtárba, hogy ott majd biztos nem szenved érzelmi károkat a kollégáktól, akkor nagyon rossz helyen jár. Ott is emberek dolgoznak. Elég egy szarkavaró, aki tudja hogyan kell jól nyalni fölfelé és közben egymásnak ugrasztani a kollégákat, és pokollá teszi 6 másik életét simán. Az, hogy a könyvtár a világ legjobb munkahelye vagy a legrosszabb, az ott dolgozóktól függ és minden ember más. Különösen mostanában, amikor már lasszóval kell fogni a tényleg művelt, végzettséggel is rendelkező, lelkiismeretes könyvtárosokat. Persze köztük is vannak bőven romboló emberek, de ha emellett még végzettsége sincs és buta, mint az éjszaka, könyvet meg 30 évente egyszer vesz a kezébe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!