Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Fél éve beszélek angolul nap...

Fél éve beszélek angolul nap mint nap, de még olyan hibáim mindig vannak, hogy "he" után "don't" ot mondok meg minden ilyen teljesen kezdőkre jellemző hibák, Mit csináljak, hogy ez javuljon?

Figyelt kérdés

És utána általában kijavítom, mert rájövök..

Meg nyilván lassabban beszélek sokkal, mint magyarul, hogy tudnám bevésni a tudatalattimba a szabályokat?

2015. febr. 13. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha javítod magadtól akkor a nyelvi kompetenciádban megvan a szabály, csak a performanciában rontod el. Idővel rögzülni fog, sokat nem tehetsz ellene.
2015. febr. 13. 19:36
 2/11 A kérdező kommentje:

De olyan idegesítő, hogy már fél éve, meg hogy ha vmi olyat akarok mondani, hogy "ha lenne több pénzem, nem izgulnék annyira a meló miatt" vagy vmi hasonló.. és itt meg azon agyalok, hogy az if i had more money után most would jön, vagy a would nem lehet mert mittomén miért..

Ezt a rögzülést bírnám ha már bekövetkezne, mert ahhoz képest, hogy egész jól ki tudom fejezni magam, most ébredtem rá, hogy mennyi mindent nem tudok angolul, de a felsőfokú menne most már..és mindez ez erre elég -_-

2015. febr. 13. 19:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha még ilyen hibáid vannak akkor nem menne a felsőfokú. Ha ki tudod magad fejezni az tök jó, de nyilván a szóbeli ezért nehézséget okozna, mert ott spontán beszédprodukcióra van szükség, nincs időd végiggondolni a szerkezetet. Beszélj sokat külföldiekkel, lehetőleg anyanyelviekkel, vagy tartózkodj sokat ilyen közegben. Nem lehet megjósolni mikorra állandósul, de így nem fogsz maradni. Ezt csak sok gyakorlattal lehet. Az is sokat segít ha rengeteget olvasol angolul.
2015. febr. 13. 19:45
 4/11 A kérdező kommentje:

Youtubeot simán értek, filmeket is, olvasni is

Mert a felsőfokúban a tempót nézik, vagy hogy érted?

Angolul szoktam beszélgetni az osztáytársaimmal, és tök jól megértjük egymást..

2015. febr. 13. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Az osztálytársakkal beszélgetés teljesen más mintha egy anyanyelvi közegben lennél, mert azonos hátteretek van, és eleve azonos anyanyelvű beszélők azonos típushibákat vétenek, emiatt akkor is értik egymást ha agrammatikus amit mondanak. Nem a tempót nézik felsőfokon, de ha folyamatosan javítod magad szám/személy egyeztetési hibák miatt, az nem vet rád jó fényt, meg azért igen, a folyamatosság is elég fontos, nincs idő leállni folyton végiggondolni. Ha C-t akarsz kapásból akkor szerintem gyúrj még a beszédre.
2015. febr. 13. 19:56
 6/11 A kérdező kommentje:
de mi nem azonos anyanyelvűek vagyunk, csak angolul tudunk kommunikálni
2015. febr. 13. 20:12
 7/11 A kérdező kommentje:
jaja, még elég messze, vagyok attól hogy kijelenthessem, hogy jól beszélek angolul..nem is a vizsga a lényeg, csak rákérdeztem :D
2015. febr. 13. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Én drukkolok, ha mész is, tégy magadnak egy szívességet és ne ilyen Origo/Euroexam szintű szutyokra menj :D
2015. febr. 13. 20:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Én angliában élek és jó ha tudod, hogy itt mindenki, a gyerekektől a felnőttekig totál helytelen nyelvtannal beszél. Nem is tanulnak nyelvtant az iskolában és rendszeresen hallom a native speaker szájából, hogy

"she don't like it". Sőt, egyetemet végzett emberkék nem tudják a rendhagyó igék harmadik alakját.

Szóval ne keseredj el:) Lehet hogy most idegesít hogy rosszul mondod, de hamarosan rögzülni fog. Azután gyere ki te is és röhögj egyet a nyelvvizsga követelményeken.

2015. febr. 15. 22:03
 10/11 A kérdező kommentje:
:O Azta, ez komoly, azt hittem, ez inkább az amerikaiaknál van így..Köszönöm a biztatást :D
2015. febr. 15. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!