Fél éve beszélek angolul nap mint nap, de még olyan hibáim mindig vannak, hogy "he" után "don't" ot mondok meg minden ilyen teljesen kezdőkre jellemző hibák, Mit csináljak, hogy ez javuljon?
És utána általában kijavítom, mert rájövök..
Meg nyilván lassabban beszélek sokkal, mint magyarul, hogy tudnám bevésni a tudatalattimba a szabályokat?
De olyan idegesítő, hogy már fél éve, meg hogy ha vmi olyat akarok mondani, hogy "ha lenne több pénzem, nem izgulnék annyira a meló miatt" vagy vmi hasonló.. és itt meg azon agyalok, hogy az if i had more money után most would jön, vagy a would nem lehet mert mittomén miért..
Ezt a rögzülést bírnám ha már bekövetkezne, mert ahhoz képest, hogy egész jól ki tudom fejezni magam, most ébredtem rá, hogy mennyi mindent nem tudok angolul, de a felsőfokú menne most már..és mindez ez erre elég -_-
Youtubeot simán értek, filmeket is, olvasni is
Mert a felsőfokúban a tempót nézik, vagy hogy érted?
Angolul szoktam beszélgetni az osztáytársaimmal, és tök jól megértjük egymást..
Én angliában élek és jó ha tudod, hogy itt mindenki, a gyerekektől a felnőttekig totál helytelen nyelvtannal beszél. Nem is tanulnak nyelvtant az iskolában és rendszeresen hallom a native speaker szájából, hogy
"she don't like it". Sőt, egyetemet végzett emberkék nem tudják a rendhagyó igék harmadik alakját.
Szóval ne keseredj el:) Lehet hogy most idegesít hogy rosszul mondod, de hamarosan rögzülni fog. Azután gyere ki te is és röhögj egyet a nyelvvizsga követelményeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!