Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a szerepük a leltàroknak a...

Mi a szerepük a leltàroknak a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy ha külsősökkel vègeztetted, akkor az adóból levonjàk ezt az összeget. Gyakorlatilag, ezt vissza tudom forgatni?
2021. jan. 5. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A leltárnak az anyag és termék, a vagyon nyilvántartása a lényege.
2021. jan. 5. 21:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Oké, most màr értem.
2021. jan. 5. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

a lejárt szavatossági idők.

a közelgő lejáratok.

adott mennyiségből mi mennyi van.

mégis hol tart össztermék összegben az egész.

és persze,hogy mennyit loptak az alkalmazottak.

2021. jan. 5. 21:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. jan. 5. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:
A leltárak a bent és kintlévőségek számbavételén túl alkalmasak arra is, hogy selejtezni lehessen, ill. naprakész nyilvántartás mellett lehessen új eszközöket rendszerbe állítani. Egy lelkiismeretesen lebonyolított leltár alkalmával fény derül arra, ha nem naprakész az eszközök nyilvántartása, könyvelés nélkül történt anyagmozgás, rendszerből kivezetés nélkül tűnik el ingóság, lejár(t) valaminek a szavatossága vagy esztétikai értékcsökkenést szenved el valami. Utóbbi esetében is szoktak selejtezni. A bizottságok hivatalosan arról szólnának, hogy ne lehessen visszaéléseket elkövetni, - mert sokan nem tudták, tudják, hogy hol a határ (teljesen ép eszközök nagy tételben selejtezésével), - de a "kéz, kezet mos" többnyire itt is működik. Volt idő, amikor dohányboltokat leltároztam. Ott akkor is leltároztunk, ha betörés volt, - mert a károkat kellett felmérni. Ott is volt, hogy selejtezni kellett - megtaposott, összetört árut és volt, hogy akkor sem akarta tudni egy-két ember, hogy meddig etikus elmenni.
2021. jan. 6. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!