Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sokan miért dolgoznak végig...

Sokan miért dolgoznak végig egy életet az állami szférában?

Figyelt kérdés
Én is dolgoztam egy évet az állami szférában konkrétan a helyi önkormányzati hivatalban szerintem feleslegesen. Nem szereztem túlzottan sok releváns szakmai tapasztalatot. Az a munka szemlélet és mentalitás csak negatívan tud hatni egy emberre. A mostani juttatásaimhoz, munkakörülményeimhez képest sírni tudnék milyen alamizsna volt a fizetésem és mennyire "leélt" volt az iroda. Egyszerűen nem értem, hogy valaki akinek van egy piacképes végzettsége, nincsenek politikai inditatásai hogyan képes éveket sőt egy életet ott tölteni.

2021. jan. 4. 08:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
65%
Töb ismerősöm kkv-tól ment át állami hivatalba. Én is, dupla fizetésért.
2023. nov. 11. 13:55
 22/23 anonim ***** válasza:
76%
Én egy multinál meg egy közszférás helyen, pont most voltam interjún, illetve jelenleg is egy kfc-nél vagyok. A terület pénzügy és Budapest. A 2 pályázott állás közül az állami, bruttó 100 ezer Ft-tal többet ajánlott. Esküszöm ha nem hallom nem hiszem el.... Én teljesen el voltam hűlve a napokban, hogy bár nem akarok állami helyre menni, de kénytelen leszek, ugyanis a jelenlegi, és a pályázott másik helynél is többet fizet.
2023. nov. 12. 05:46
 23/23 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem soha nem voltál képes elhivatott lenni semmi iránt, azért nem látom értelmét kifejteni számodra a hivatástudat fogalmát. Nekem hivatásom és hobbim is a betöltött beosztásomban kiteljesedni és hiszed vagy sem, meg lehet ezt úgy is valósítani, hogy senkinek nem okozol ezzel a munkakörnyezetedben sem anyagi, sem erkölcsi kárt. Nem lett belőlem "Valaki", de tiszta a lelkiismeretem és hiszek az elvégzett munkám értelmében! Hit nélkül dolgozni nem túl egészséges - mentálisan!

Pénzből él az ember, de inkább keressek rosszul, mint elvtelen droidként undorodva járjak be egy helyre, ahol az életemnek minimum az egyharmadát töltöm el és a pénz hajhászása őröljön fel mentálisan, egészségileg.

Tisztességgel ellátom a feladataimat az illetményemért és nekem elég ennyi! Nem érzek kényszert arra, hogy másokkal vívjak meg napi csörtéket gyerekes célokért!

okt. 3. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!