Sokan miért dolgoznak végig egy életet az állami szférában?
A 4-es válaszoló vagyok, és azzal egészíteném ki a válaszom, hogyha valaki nem annyira ambíciózus, családos és biztonság kell neki, akkor lehet jó helye egy állami cégnél, ahogy ezt több komment is mutatja. Viszont azt is hozzátenném, hogy a tapasztalatom az, hogy az állami és privát szektorok között akkora átjárás nincs egy idő után. Illetve minél több időt tölt el valaki egy szakmában, egy iparágban annál inkább megbélyegzi magát amiből váltani 10 év után már nagyon nehéz. Én a tavaszi munkanélküliségnél beadtam a profilom állami cégekhez is és egyik interjú se jött ki jól, mert egyszerűen az állami szektorban nem értették a problémámiat a korábbi cégeimnél, hogy mondjuk egy hierarchikus multiban nem nekem lehet áttolnom bizonyos változásokat, hanem a vezetőnek és nem engem minősít ha egy projekt nem kap jóvághagyást. (Meg mellékesen voltak az interjún olyan személyes kérdések ami miatt én is éreztem, hogy ez nem az én helyem..)
De nálunk is interjúzott olyan férfi, aki 20 éve dolgozott állami szervnél, jó lett volna a pozira, ő is az állami közeg elől menekült volna, de nem tudta olyan diszkrécióval, diplomatikussággal elmondani a váltásának a motivációját, amit a pozi meg egy multi megkívánt volna.
"De nálunk is interjúzott olyan férfi, aki 20 éve dolgozott állami szervnél, jó lett volna a pozira, ő is az állami közeg elől menekült volna, de nem tudta olyan diszkrécióval, diplomatikussággal elmondani a váltásának a motivációját, amit a pozi meg egy multi megkívánt volna."
Tipik HR duma. A HR-eseknek már a szagát is érezni...! Kamu "szakma" az egész, és alig van normális hr-es.
Mert betonbiztos munkahely. Na jó, a kovidot, meg az energiaválságot leszámítva.
Bejelentett munkahely, gyes után se rúgnak ki. Lehetsz akármennyit táppénzen. Munkaidőben lehet óránként pisilni menni, meg 20 percenként cigizni. Cserébe szar a fizu.
Állami szféra alatt természetesen nem a rendvédelmi szerveket érti senki.
Hanem az irodai melókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!