Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sokan miért dolgoznak végig...

Sokan miért dolgoznak végig egy életet az állami szférában?

Figyelt kérdés
Én is dolgoztam egy évet az állami szférában konkrétan a helyi önkormányzati hivatalban szerintem feleslegesen. Nem szereztem túlzottan sok releváns szakmai tapasztalatot. Az a munka szemlélet és mentalitás csak negatívan tud hatni egy emberre. A mostani juttatásaimhoz, munkakörülményeimhez képest sírni tudnék milyen alamizsna volt a fizetésem és mennyire "leélt" volt az iroda. Egyszerűen nem értem, hogy valaki akinek van egy piacképes végzettsége, nincsenek politikai inditatásai hogyan képes éveket sőt egy életet ott tölteni.

2021. jan. 4. 08:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%

A 4-es válaszoló vagyok, és azzal egészíteném ki a válaszom, hogyha valaki nem annyira ambíciózus, családos és biztonság kell neki, akkor lehet jó helye egy állami cégnél, ahogy ezt több komment is mutatja. Viszont azt is hozzátenném, hogy a tapasztalatom az, hogy az állami és privát szektorok között akkora átjárás nincs egy idő után. Illetve minél több időt tölt el valaki egy szakmában, egy iparágban annál inkább megbélyegzi magát amiből váltani 10 év után már nagyon nehéz. Én a tavaszi munkanélküliségnél beadtam a profilom állami cégekhez is és egyik interjú se jött ki jól, mert egyszerűen az állami szektorban nem értették a problémámiat a korábbi cégeimnél, hogy mondjuk egy hierarchikus multiban nem nekem lehet áttolnom bizonyos változásokat, hanem a vezetőnek és nem engem minősít ha egy projekt nem kap jóvághagyást. (Meg mellékesen voltak az interjún olyan személyes kérdések ami miatt én is éreztem, hogy ez nem az én helyem..)

De nálunk is interjúzott olyan férfi, aki 20 éve dolgozott állami szervnél, jó lett volna a pozira, ő is az állami közeg elől menekült volna, de nem tudta olyan diszkrécióval, diplomatikussággal elmondani a váltásának a motivációját, amit a pozi meg egy multi megkívánt volna.

2021. jan. 4. 19:13
 12/23 anonim ***** válasza:
40%

"De nálunk is interjúzott olyan férfi, aki 20 éve dolgozott állami szervnél, jó lett volna a pozira, ő is az állami közeg elől menekült volna, de nem tudta olyan diszkrécióval, diplomatikussággal elmondani a váltásának a motivációját, amit a pozi meg egy multi megkívánt volna."

Tipik HR duma. A HR-eseknek már a szagát is érezni...! Kamu "szakma" az egész, és alig van normális hr-es.

2021. jan. 4. 19:46
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
12 - Nem HRről van szó, de az jobb ha azt írom, hogy a csávó olyan dolgokat is kifejtett az interjún, amit mi házon belül se oszthattunk volna meg más csapattal? 🥴 Más kérdés, hogy nálunk is nonszensz volt a tiktoktartás de na... Azért, mert nem akarom parasztul megfogalmazni a véleményemet ne kapd már fel a vizet. :D
2021. jan. 4. 20:10
 14/23 anonim ***** válasza:
14%
Mert életképtelenek és máshova nem kellenek. Fogalmuk nincs a versenyszféráról az ottani elvárásokról, piorításokról teljesen más világ s a legtobb közszolgának megugorhatatlan feladat egy igazi céges kultúrával azonosulni plane ennyi év utan. Epp ezert csak hatrany ha hosszu evekig közszferaba marad vki, mert abszolut semmi ralatasa nincs a piacra. Az elvarasokra egy multi vagy epp egy nagy-kozep vallalkozasokban h működnek a dolgok. Max hallomásból mert epp a csaladtagok vagy baratok ott dolgoznak. De fogalma nincs egyiknek se mi a kinti élet. Félnek tőle pláne 15 20 év utan. Mert ott a kozszferaval ellentetben erteket kell h hozzaadj ahhoz h fizessenek érted hosszú távon. Ergo növeld a profitot. Nincs 1000 nap táppénz a vállalkozok nem szeretik a betegeskedo munkaerot ahogy a munkakerulot sem. A legerosebb legprofibbat keresik aki vegig tolja a napokat tulorazik stb. Ergo termel. Na tobbek kozott ezert is ulnek a fos talicskaba 1000evig.
2021. jan. 7. 21:35
 15/23 anonim ***** válasza:
82%
Viszont a csaladosoknak csaladalapítóknak pont megfelel az állami szféra meg aki nem akar rohadasig dolgozni a rabszolgatartóknak s pont emiatt sok jó képességű diplomas embert felszív az állami szfera nem mindegy h egy iroda kukac ott vki vagy egy vezeto.
2021. jan. 7. 21:40
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Az eletkeptelen atvitt ertelemben ertendo meg ahogy a piacon velekednek roluk elozo voltam. Csupan csak 3 evet huztam le allamiba elotte verseny nem erdekelte őket. Kikoptak nekem is a kepessegeim a 3 ev alatt olyan formaban mint pl az eladas technika egy interjun, mert el kell adnia szo szerint az embernek magat amihez kell egy igen csak meggyozo uzleti kommunikacio h verseny elonyben legyen az ember a tobbi jelentkezovel szemben. Ezeket újból fejlesztenem kellett, mert ezek azok a kepessegek amit nem kíván meg egy állami cég. S ez csak egy példa a sok közűl. Ha felvesznek akkor meg azért kell h kiemelkedj minden téren h megtartsd a helyedet s az nem csak a munkavegzesrol szól sokkal összetetebb dolog.
2021. jan. 7. 21:49
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
Hivatástudatból. Sok állami szférában dolgozó ember nem munkaként tekint a napi szinten elvégzett feladataira, hanem hivatásként. Aki nem is akarja érzékelni a különbséget a kettő között, azoknak felesleges is fejtegetni ezt részletesebben, mert nincs értelme egy tudatlanságból épített előítélettel ütköztetni ilyen megközelítést. Van az a hely, ahol napi 8-12 órára 150 órányi munka vár, - csak a közalkalmazott hivatástudata szab határt annak, hogy mennyi az annyi, amelytől már végérvényesen tönkre menne pszichésen, ill. egészségügyileg. És van az a hely, ahol nem az a kérdés egy éjjel kettőkor befutó telefon után, hogy "Miért éppen én?", hanem az, hogy "Miként jutok el oda?" Utóbbi mondattal össze is foglaltam a "csak egy munka" és a hivatástudat közötti különbséget. Nem kell sajnálnia senkinek azokat, akik ezt vállalták, de hibának vélem, hogy tudatlanságból bélyegeznek meg, írnak le ilyen mentalitású embereket.
2023. nov. 5. 15:48
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

Mert betonbiztos munkahely. Na jó, a kovidot, meg az energiaválságot leszámítva.

Bejelentett munkahely, gyes után se rúgnak ki. Lehetsz akármennyit táppénzen. Munkaidőben lehet óránként pisilni menni, meg 20 percenként cigizni. Cserébe szar a fizu.

2023. nov. 5. 19:53
 19/23 anonim ***** válasza:
52%
Az hogy vki állami szférába dolgozik vagy hivatása van merőben más dolog s óriási különbség. Sztem azt kimondani hogy ,,hivatás,, már egy szép dolog máskülönben a piacot hasonlítani az állami cégekhez a legnagyobb hülyeség, az meg pláne a tudatlanságból fakad hogy az állami szférában nem csinálnak semmit. Kérdem én hogy az a mentős vagy tűzoltó vagy rendőr akiket kiugrasztanak hajnali 2-kor az ágyból, hogy a társadalomnak segítsenek hogy elhárítsák a bajt azok is ide sorolhatóak? Az eü dolgozók s még sorolhatnám. Elismert hivatás mind s végletekig leterheltek. Ha nincs fogalmad a dolgok működéséről inkább ne is szólj hozzá.
2023. nov. 6. 21:22
 20/23 anonim ***** válasza:
55%

Állami szféra alatt természetesen nem a rendvédelmi szerveket érti senki.

Hanem az irodai melókat.

2023. nov. 7. 03:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!