A munkahely és a lakhely távolsága relatív - erősen fizetésfüggő?
Az hogy egy munkahely messze van-e nem is olyan könnyű megállapítani. Mert egy dolog a nyers adat, hogy hány km-re van, meg hogy milyen úton lehet odamenni (több átszállás stb)
de az se mindegy mekkora a bér?
Mert egy jó bérért lehet lenyeli az ember, hogy napi 2 órát zötyög a buszon-de egy szar bérért lehet ez már nem fér bele?
Vagyis hogy messze van-e a hely, az bérezés-függő? napi 2x 25 km? Hát 300 nettóért miért ne.
Na de minimálbérért?
Alapítványi iskola.
(és ne felejtsd el megemlíteni, hogy nem csak buszon, hanem HÉV-en, HÉV-pótlón, metrón és metrópótlón is zötykölődsz napi másfél órán át)
", hanem HÉV-en, HÉV-pótlón, metrón és metrópótlón is zötykölődsz napi másfél órán át)"
metró újpest - lehel tér
metópótló lehel tér - corvin negyed
4-es 6-os vill - corvin negyed boráros tér
hévpótló boráros - csepel kvassay
hév kvassay- csepel vég
helyi busz csepel vég- munkahely
ez napi 2x 1,5 óra
ellenvetés?
eljössz velem egy nap egy stopperrel?
Bér? nettó 140. Gar bérmin.
Én kb 2,5-3 órát ingázok 600 nettóért. Tudom, hogy jól keresek, de időnként a fene vinné az egészet. Amikor hidegben bejelenti a máv hogy 5 perc késés, majd 10 perc múlva hogy 15 perc és igy tovább, hogy 3 óra múlva elinduljon egy heringes szállítmány. Vagy a 3as villamoson utazó csövesek rendszeres szaga.
Ha egyedül lennék, már rég otthagytam volna a fenébe az egészet, és fele ennyiért itt a környéken ellennék. De az egész családot én tartom el, igy sem vagyunk gazdagok, de ekkora szinvonalesést nem akarnék a gyerekekre ráerőltetni.
"Én kb 2,5-3 órát ingázok 600 nettóért. "
Na, én meg 3 órát 140 nettóért. Én nyertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!