A tanárok, tanítók miért ilyen lekezelőek?
Kezdő pegagógus, tanító vagyok. Befejeztem a sulit, egyetemi szinttel.
Miután befejeztem adódott egy rövid, 3 hónapos iskolai munka, helyettesítés, elvállaltam, hogy lássam milyen ,,real-be" ez a munka. Még a kovid előtt volt ez.
Nos, ami nagyon felháborított az az idősebb kollégák hozzáállása.
Kezdőként mentem, 0 tapasztalattal, az egyetemen nem mondták el, hogy hogyan töltsem ki az e-naplót, vagy miről beszéljek a szülőin vagy honnan kell nekem tudnom melyik gyerek alkalmas szavalóversenyre...
Ehhez képest a nagy többség le se ... ha segítséget kértem adminisztrációban vagy szervezésben nem nagyon akartak, ha mégis akkor olyan módon, hogy lenézőnek éreztem a stílust, amit tanusítanak felém, attól hogy 23 éves voltam akkor nem voltam degenerált...
Istennek hála eltelt a 3 hónap és elmehettem onnan. Egy életre elvette a kedvem ez a kis falusi banda az iskolai munkától.
Ami nálam kiverte a biztosítékot az az, hogy egyik egyetemi tanárom megkért töltessek ki velük egy kérdőivet, amit egyik, teszem hozzá 30 alatti tanító nem óhajtott kitölteni, mert nincs rá 10 perce és mert nem akarja kiadni a személyes adatait... (anonim kérdőív, értitek...:D )
És ami a legutolsó csepp a pohárban, szintén 30 alatti tanítónő hetekig nem irt, majd rámírt azzal, hogy van eladó x dolga amit kerestem korábban (wtf) erre visszaírtam, hogy megvettem, köszönöm az infót, de a segítségre szükségem lesz, és láss csodát, azóta sem írt...
Miért ilyenek?
Rendes, kedves, érdeklődő voltam mindenkivel. Akivel csak lehetett beszélgettem. Miért néztek le így?
Tapasztalatok?
25N
"A lényehen szerintem annyira nem változtat, de jól van. :D"
azt írtam, csomó tanár azért megy tanárnak, mert mást nem tud elvégezni.
erre te elkezdted magyarázni a bizonyítványod, h "én nem azért mentem blabla", miközben senki nem írt olyat, h MINDEN tanár.
én meg ki is kéred ki magadnak, h n írjak lekezelően a tanárokról :D
látod, pont ezért nézzük le mi is a tanárokat: sokszor már a szövegértéssel is gondjaik vannak, a versenyszférát hírből sem ismerik, de bátran kritizálnak másokat, mondják el, ki hogyan beszéljen.
Most ezen tényleg lehet megsértődni, de osztom annak a válaszolónak a véleményét, akit azt írta, hogy problémásak a tanár ügyfelek és hogy nagy eséllyel alkalmatlanok igazi szellemi munkára.
Egy vidéki kisvárosban/faluban meg aztán tényleg a legalja van: olyanok, akik semmit nem bíznék rá. Elvannak egy jól kereső férjjel, élvezik, hogy 0 következménye van a szerény teljesítményüknek. Ha bemész mondjuk egy Aldiba és beszélgetsz egy alkalmazottal, ugyanez lesz a tapaszlatati: áskálódás, gyerekes viselkedés stb. A tanárok is nagyjából azon a szinten vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!