Miért nem kapják el a bolti dolgozok a tolvajt?
értem, erre nem gondoltam, hogy bepánikozhat a tolvaj és akkor hülyeséget csinálhat, de ha többen körülötte vannak akkor esélytelen, hogy nagy hülyeséget csináljon főleg ha "férfiakból" áll a tolvajt felszólító bolti dolgozók.
Szerintem nem az én fejemben van a hiba, hanem a bolti dolgozóékban.
Írtam már NEM HŐSKÖDNI kell hanem többen oda menni és közösen megkérni adott esetben, hogy ne lopjon többet, ne jöjjön ide!
Én meg azt nem tudom megérteni, miért nem tudsz leszakadni a témáról kérdező.
Az a baj, ha nincs valós szankció, akkor szólni sincs értelme, hiszen csak maguknak okoznak ezzel is kellemetlenséget. Ha rendőrségi eljárás nem indul ellene, akkor pont le fogja szarni hogy szólsz-e neki vagy sem. Rosszabb esetben még le is késel hazafelé menet, mert miért kötöttél belé.
Ezt rajtad kívül szerintem senki nem gondolja így, hogy:
"a tolvaj csak azért tolvaj, mert még senki nem kérte, hogy ne legyen az."
Amit én ajánlottam az az, hogy az ott dolgozó "férfiak" jelezzék neki, hogy NE vagy máshol csinálja ezt a szabadidős tevékenységét, de lehetnek nők is akik körül veszik, nem értem, hogy mi olyan atrocitás érhetné őket, ha JOGOSAN szólnak.
Mint írtam, ismerik a tolvajt, nem lőnek bakot.
Szerintem nem kötekedni kéne velem hanem adott esetben kijavítani/ felvilágosítani ha valamit ormótlanul rossz szemszögből látok.
értem, féltik az ott dolgozó emberek az életüket, elég gyenge indok, szerintem, valahogy benne mindig erősebb az erkölcs főleg ha mi vagyunk többen mint a félelem a helytelenül viselkedőben, de hát... én vagyok a kisebbség SAJNOS.
Azért nem tudok leszakadni a témáról mert felbosszant ez a tehetetlensége az ott dolgozóknak és érteni szeretném az ő szemszögüket, hogy miért így cselekszenek de csak ilyeneket írtok, hogy nincs képzetességük, félnek a pofontól, hogy mind a 12 embert elveri a tolvaj egy rúd kolbász miatt ha lebukna az ellopása alatt.
Bosszant és kész ez a tehetetlenség!
Nem tudom elhinni, hogy figyelik de nem tesznek ellene semmit, ez számomra felfoghatatlan és ésszerűtlen.
Na de most már, abba hagyom mert, jelenleg nincs köztünk a FÉNY aki felvilágosít, hogy tervezik, hogy meg legyen a nagy értékű lopás vagy tököm is tudja, hogy valakit megüssön a tolvaj kolbász lopás közben amikor kiemeli a hűtőből... nem tudom, hogy mire várnak, csak nézik...
Szerintem túl misztifikálod.
Senki se rúházott fel téged azzal a joggal, hogy megmond másoknak mit tegyenenek saját értékrended alapján.
Többen odamentek? Eleve azzal kezded, hogy megfélemlíted az illetőt. Ebbe nem látok semmi jó szándékot, és nem tudod, hogy az illető valójában miért is lop. Hiába bűn.
Ha valamit tudnának tenni, akkor csak annyit mondanának neki, hogy "láttam, hogy elvetted, felvétel is van róla. Ha ezzel fizetés nélkül kisétál, nem hagy más választást, hívnod kell a rendőrséget".
De többen is leírták, hogy nem tudod hogyan fog reagálni az illető. Nagy valószínűséggel csak további feszültséget generálsz ezzel a konfrontációval.
Szerintem jelenteni meg kötelesek, ha ismerőse, ha nem. pont.
Ha arról van szó, hogy látják, mégse jelentik, akkor azért mert leszarják, vagy mert ismerik és tudják, hogy szüksége van rá. Tartják érte a hátukat.
(#12,#15)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!