Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondolsz arról ha a...

Mit gondolsz arról ha a főnöknek panaszkodnak egy kollégáról? Mi a helyes? Áruló vagyok?

Figyelt kérdés
Ápoló vagyok(demens otthonban) tegnap egy kolléganőmmel dolgoztam akivel ez volt az első kettesben töltött műszakunk. Hibás vagyok én is a kezdő vita miatt, én nem hívtam őt a fürdetéshez mert megtudtam csinálni, gondoltam majd ő is megy aztán csinálja de be jött és ki osztott, hogy én miért nem szólok neki nem beszélek vele. Egész nap csendben telt a műszak, megmondom őszintén nem nyitottam felé mert folyton ordít a lakókkal és csúnyán beszél velük. Nem tudok vele azonosulni. Késő délután az egyik lakónak leesett a cukra, ez a hölgy jelezte nekem. Percek alatt elveszítette az eszméletét a lakó, 130 kg-os inzulinos beteg. Egyedül hagyott vele, nem segített sem felültetni, sem csinálni a cukrosvizet semmit, csak jelezte a problémát és otthagyott. Elment vacsorát osztani. Végül kihívtam a mentőket, nem avattam be mit teszek mert nem is jött be érdeklődni. A mentő 5 perc alatt megérkezett és addigra ki kell tölteni a papírokat át kell öltöztetni a lakót, össze kell készíteni a ruháját kórházba, nem jött segíteni egy másik nővér jött fel, ő is szólt neki de ő csak a vacsora osztással foglalkozott. Ilyen esetben nem érdekel minket a vacsora a lakó az első, ha kell maradok este 8ig és kapnak akkor vacsorát. Végül mikor 2 óra hossza után a mentős a lakó 0.8as cukrát felhozta 9re elmentek és ezután a hölgy nagyon csúnyán kiosztott engem, hogy ő reméli hogy többé nem lesz velem beosztva. Más mondja neki mit fog csinálni, hova megy stb. Elment műszak előtt 15 perccel. Én mondtam neki, hogy ő hagyott engem cserben bár ő neki csak az volt a sérelme, hogy nem szóltam ma hozzá. Nem érdekli a munka és hangoztatja is, még 2 éve van kb nyugdíjig most jött ide. Alap dolgokat elvégez de nem kezeli a telefont sem mert ő nem titkárnő stb. Folyton panaszkodik a munkahelyre és én ezt nem szívesen hallgatom. Viszont ma hívott a főnök más okból kifolyólag és el meséltem neki, mivel a hölgy ma velem lesz éjszakás is, a főnököm szerint osszuk ketté a részleget csinálja ő az egyik oldalt én pedig a másikat és fognak vele beszélni. Árulónak érzem magam, de közben meg nem engem hagyott a rosszban hanem egy lakót. Miért kellene beszélgetnem vele ha egyszerűen a stílusa nálam kiveri a biztosítékot?

2020. dec. 28. 09:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
kapásból azt mondtam volna, árulás. De mivel nagyon nehéz a munkátok és a nem megértés a szegény lakók rovására menne, azt mondom ebben az esetben jól tetted, hogy megbeszélted a főnökkel, hogy legyen a beosztás. Sok erőt neked a nehéz munkádhoz! Majd kicsit később, talán tudtok higgadtan beszélni a kollégáddal, aki nem áll a helyzet magaslatán, de ez nem a te bajod, nem a te feladatod, hogy észhez térítsd.
2020. dec. 28. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt tettem volna amit Te. Nem tartom arulasnak. Ki kell állni saját magunkért mindig.
2020. dec. 28. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyat látsz, ami veszélyezteti a lakókat, vagy hogy nem végzi (megfelelően) a munkáját, akkor KÖTELESSÉGED jelenteni.

Nyugdíj előtti, kiégett, kártékony sz@&@r. Ebből lesznek a gondatlanságból elkövetett emberölések...

2020. dec. 28. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Én alapból nem értem ezt az "áruló" dolgot.

Ha valaki szarul végzi a munkáját, nem lehet vele együtt dolgozni és én szívok miatta, vagy mások akkor azt közlöm a vezetőséggel.

Ilyen esetben főleg, ahol a saját hanyagságával másokat veszélyeztet.

2020. dec. 28. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezért vannak a munkaltatók ilyen rossz véleménnyel az idősebb dolgozokrol, pont emiatt, amilyen a kolleganod.

Nem alaptalanul. Megkeseredett, kiégett.

Én is kezdek az idősebbek közé tartozni lassan, szeretettel és lelkiismeretesen végzem a munkám, mégis félnék munkahelyet váltani, mert valószínűleg rólam is ez lenne a véleményuk, hogy "ő már egy megkeseredett, hue..." pedig nem.

Ilyenkor mérges vagyok, hogy ilyenek miatt sorolják be a többit is.

Jól tetted hogy szóltál. Neki nem ott lenne a helye, emberek között.

2020. dec. 28. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!