Jótékonykodnátok ingyen szabadnapon azért mert a főnök ezt kitalálta és mert a cégnek ez PR-szempontból jó?
Egy X cég nem mondom a nevét szándékosan, kitalálta, hogy raktári kapacitását (hétvégén) felajánlja jótékony célra. Miért hétvégén? mert hétközben kell a normál ügymenetre.
Szóval beviszik a jótékony adományokat a raktárba ott szortírozzák csomagolják.
Na most ehhez a raktár kevés kell még munkaerő is.
És a cég azt várná el, hogy a dolgozók hétvégén menjenek be pakolni szortírozni csomagolni, mindezt jótékony alapon inygen.
A cég elvárása hogy ha ő adja a raktárat ingyen a dolgozó vállaljon részt a jótékonykodásból azzal hogy bejön ingyen melózni a hétvégén. Mert a céges PR-nak jót tesz, ha a sajtóbna fut a neve hogy ez itten hűűűűűdejótékony szervezet..
ez a képlet.
mit reagálnátok? mit tennétek?
mert a legtöbben úgy vannak vele, hogy más farkával ne verjük a csalánt.
a cég jótékonykodni akar tök jó, akkor szerezzen olyan munkaerőt aki önként melózik ott hétvégén ingyen.
de aki itt van, az pénzért dolgozik itt és nem puszira.
Természetesen.
Fontos neked a munkahelyed PR-ja, ami a munkahelyed sikerességét is hivatott szolgálni, vagy nem?
Tudsz csapatban dolgozni, vagy nem?
Ostoba vagy. Az egészet kell nézni.
Az pedig a te érdeked is, hogy a munkahelyednek híre legyen,
jó híre legyen, forogjon a köztudatban. Addig van munkád, ugyanis.
jó. hát akkor ti menjetek. de helyettem is.
én biztos nem megyek.
"Addig van munkád, ugyanis."
ennél a cégnél. de van millió más hely is.
"n a cégnek írásba adnia"
haha. hát nem is adja írásba. Ha ezt írásba adná, tán le is csukatnák a vezetőséget.
DE az tuti hogy fekete munkáltatásért rálépne a cég tökére a NAV.
(nem csak az a fekete munka ha az ember nincs bejelentve..)
Ez sok mindentől függ. A mostani munkahelyemen a covid miatt nagyon nagy mennyiségű túlmunka keletkezett, amit nem tudunk munkaidőben elvégezni, de nekem nem is lenne feladatom. Ez a túlmunka viszont szaktudást igényel, ezért meg szoktak kérni, hogy segítsek be, többet fizetni nem tudnak. Igent mondtam, méghozzá azért, mert bruttó hétszámjegyű fizuért dolgozom náluk és fontos a jó viszony. Ha viszont ilyen pár száz ezreket keresnék náluk, akkor semmi extrát nem lennék hajlandó csinálni csak amiért fizetnek.
A jótékonysági részről meg nincs véleményem, mert abszolút nem tud meghatni a jótékonyság.
"pár száz ezreket keresnék náluk,"
pár százezret.... hol élsz te... nincs meg 200 a nettó.
na most itt jótékonykodást elvárni hát sok sikert.
akinek 6 anyja volt majd az megy.
majd a főnökség aki kitalálta majd az megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!