Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg lehet TB-t igényelni...

Tényleg lehet TB-t igényelni 1 évre ingyenesen?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm mesélte, hogy ő ezt csinálta. Hogy működik ez az egész? Most végeztem az iskolával, és a vírus miatt nem hiszem, hogy mostanában fogok állást találni. Az interneten megtaláltam az erre vonatkozó kérelmet, hozzá van kapcsolva vagyonnyilatkozat is. Mit kell csinálnom, kitöltsem, és vigyem be a Kormányhivatalba?

2020. szept. 15. 12:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
A helyi önkormányzathoz kell beadni a kérelmed és utána elbírálják. Nem biztos, hogy megkapod.
2020. szept. 15. 12:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges. Megnézik, hogy a veled egy háztartásban élőknek mekkora a jövedelme és ha úgy gondolják, hogy ki tudják fizetni helyetted a havi 8.000 forintot, akkor nem kapod meg. Arra senki nem tud válaszolni, hogy mi közöd van mások fizetéséhez.

Én ledolgoztam pár évet, 3 hónapom volt, amikor munkanélki voltam. Az elmúlt x év TB-m amit befizettem (és sosem vettem igénybe) nem fedezte a 3 hónap kimaradásomat. Senkit nem érdekel, fizetni kell. De hogy mire...

2020. szept. 15. 14:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

van egy ismerősöm, özvegyasszony. a párja halála óta pánikbeteg, sehová nem mer elmenni dolgozni. nincs leszázalékolva. vele él a két lánya - mindketten dolgoznak -, van ingatlanjuk, van kocsijuk (oké, olyan, amilyen, de van)

és mégis évről évre megkapja a tb-fizetés alóli felmentést. akkor hogy van ez?

2020. szept. 15. 15:06
 4/11 anonim ***** válasza:
3 Ahol én lakom, ott meg nem kapnak önkormányzati lakást több gyereket egyedül nevelő anyukák, akiknek semmilye nincs, csak alacsony jövedelme, de vannak jómódú egyedülálló emberek, akik megkapják havi 30 000Ft ellenében az új építésű önkormányzat lakást. Akkor hogy van ez? (Költői kérdés, gondolkozz picit rajta)
2020. szept. 15. 15:45
 5/11 anonim ***** válasza:
4-es, én ezt értem...de ezen hölgy, akiről fentebb írtam, nem "valaki". egyszerű, csóró. nincsenek kapcsolatai
2020. szept. 15. 15:48
 6/11 anonim ***** válasza:
5 Sosem lehet tudni. Lehet a lányainak van olyan ismerőse, akiről nem mesélnek.
2020. szept. 15. 15:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy csak a kérelmező anyagi helyzete számít. Van e saját lakása, kocsija. A vele élő családtagoké nem. A kérelemben csak az esetleges házastársról van szó.
2020. szept. 16. 15:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a NAV-ban mondták személyesen, hogy a velem 1 háztartásban élőket is nézik.
2020. szept. 16. 20:56
 9/11 anonim ***** válasza:
és mit jelent a velem egy háztartásban élés? ha hozzám van bejelentve - fiúgyerek -, de hét közben külföldön dolgozik és csak mosni jár haza hétvégén, ő velem egy háztartásban él?
2020. szept. 16. 21:05
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Aki veled 1 háztartásban él, annak megnézik a jövedelmét. Ki van ez találva.
2020. szept. 17. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!