Ha beteget jelentek a munkahelyemen, akkor muszáj táppénzes papírral igazolni? (Mi történik,ha nem tudom?)
Tehát mondjuk szimplán elrontom a gyomrom vagy ilyesmi és emiatt nem tudok dolgozni. Ilyenkor nem megyek el orvoshoz.
Valaki segítsen, mert még soha nem voltam táppénzen.
Ha nem tudom leigazolni, akkor mi történik?
De valójában nem leszek beteg, a háziorvosnak meg nem akarok kamuzni, nekem nem kell táppénz, én csak annyit akarok, h a két ünnep között mindenki hagyjon békén.
Ha van még bent szabadnapom, amit nem adtak meg, akkor ilyen esetben is beírják szabadságnak?
Felhívom a főnököd,elmondod, hogy gyomorrontásod van.Megkéred, hogy írjon 2 nap szabott mert nem szeretnél emiatt táppénzre menni.
Ha azt mondja nem lehet (bár igen, csak mondjuk bunkózik)
Akkor viszont felkeresése a háziorvost.
7-es vagyok.
Bocs.Te hívdod fel a saját főnököd.
De ha két ünnep között nem engednek el szabira, akkor kell az orvosi igazolás, különben az is lehet, hogy kirugnak mert nem jelentel meg a munkahelyen, előzetesen pedig senki nem igazolta le hogy elmehetsz szabira. A szabit előzetesen kell engedélyeztetni.
Az belefér, hogy mondjuk egy reggel betelefonalsz hogy nagyon fáj a fejed, írjanak ki egy szabit, de így nálad mos nagyon kilog a lóláb, hogy nem engednek el, de te mégse mész be, de orvosi igazolás nincs.
De ha szimplán annyit csinálok,h betelefonálok,h elrontottam a gyomrom.
És utána semmilyen táppénzes papírt nem küldök be, akkor utólag ezt szimplán szabadságnak fogják elkönyvelni (ha amúgy is volt még bent szabadnapom)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!