Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet megoldani, hogy az...

Hogy lehet megoldani, hogy az emberek ne az eredeti nevunkon szolitsanak?

Figyelt kérdés

Uj munkahelyre kerultem, es keptelenek megjegyezni a nevem egyszeruen...Mondjuk az elozon se...Nem mindanam el az igazit, de felhozok par peldat.

Krisztina vagyok, es a Tina-t hasznalom, megis mindenki Krisztinek hiv.

Vagy

Lolita vagyok, a Lita-t hasznalom, es mindenki Lola-zik.

Vagy

Krisztian vagyok, es Krisznek hivnak Tian helyett

Vagy

Krisztofer vagyok es Krisznek beceznek, pedig en a Stofi-Stofert szeretem.

Ertitek a lenyeget.

Es kb minden nap el kell mondanom hogy hasznalom a nevem, kijavitva amit az emberek mondanak. Es marha idegesito. Meglatjak a nevem es egybol az eredeti becezest mondjak, meg se kerdezik, hogy hogy hasznalom a nevem. Es aztan meg csodalkoznak, hogy ha hivnak nem megyek vagy valami...De mar ezerszer elmondtam. Nagyon kevesen megjegyzik, aztan jon valaki aki mashogy szolit, es az a keves ember is elkezd ugy hivni ahogy nem akarom.

2020. dec. 15. 11:40
1 2
 11/20 Berserker88 ***** válasza:
44%
Mutatkozz be a gyakori kérdéses nick neveden. Nekem is legkomolyabb problémáim egyike ha a becenevemen szólítanak. Szinte már-már felháborító, hogy az emberek legalább megjegyzik a neved.
2020. dec. 15. 15:29
 12/20 anonim ***** válasza:
39%
#10: Ez megnevettetett. :D
2020. dec. 15. 15:33
 13/20 anonim ***** válasza:
42%

De akkor ne úgy mutatkozz be, hogy Krisztina, hanem úgy, hogy Tina. Aki felvett, az nyilván tudja a neved.

Nekem is vannak olyan munkatársaim, barátaim, akik becenevet használnak, és úgy mutatkoznak be. Hivatalos helyen hivatalosan, de munkahelyen van Zsóka (Erzsébet), Móna (Mónika), Solya (Orsolya), akiket mind a becenevükön ismertem meg, a barátnőim közt meg van Betti és Detti, és mindkettő Bernadett, de egyik sem úgy mutatkozik be.

2020. dec. 15. 20:22
 14/20 anonim ***** válasza:
33%
Mert a munkahely nem óvoda. Itt nem szokás egymást becézgetni. Ahol meg 40- en dolgoznak egy részlegen, ott senki nem fog azon tanakodni, hogy az egyik Krisztina az Tina, a másik meg Krisztike.
2020. dec. 15. 22:11
 15/20 anonim ***** válasza:
22%
#14: Jogos!!
2020. dec. 15. 22:27
 16/20 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de en meg szoktam kerdezni mindenkitol, hogyan szolitsam. Pl Klaudia-Klau vagy Dia vagy? Vagy ha Anasztázia akkor Naszti vagy Tázi? Mert nem mindegy, hogy szokta meg az illeto. “Komoly” helyeken se fogjak kimondani, ha rohadt hosszu neved van pl. Nem hiszem hogy ebbol bajom lenne....

Szerintem igy illik, hogy megkerdezik.

Szuletesem ota igy hivnak, nem most fogom megvaltoztatni bocs. Ezt szeretem, es kesz. Ha mar nem en adtam magamnak, legalabb azt hasznaljam mar ugy, ahogy kitalalom. Persze nem egy random nevet adtam magamnak.

2020. dec. 16. 01:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es. Nem erted, hogy pont az a bajom, hogy nem jegyszik meg a nevem????
2020. dec. 16. 01:48
 18/20 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező akkor a hiba nálad van. El kellene fogadnod a nevedet. Az igazit. Nincs jelentősége.

Én is kozepsulis koromig szégyelltem az enyémet, mert régies és csúfolták olykor, felnőttként viszont örülök neki mert komolyságot ad.

2020. dec. 16. 07:16
 19/20 anonim ***** válasza:
#14 szerintem ebben nincs igazad, vagy legalábbis van, ahol másképp működik. Mi majdnem 100-an vagyunk a munkahelyen, sok keresztnévből van több is. Nálunk kifejezetten van megkülönböztető jelentősége annak, hogy ki hogyan használja a nevét. Tudjuk, ki a Zsuzsa és a Zsuzsó, a Jani meg a Jancsi, a Kati meg a Kata. Vannak olyan közösségek, ahol odafigyelnek ennyire egymásra az emberek. :)
2020. dec. 16. 11:38
 20/20 A kérdező kommentje:
Oke, akkor ha nem ertitek a problemamat, akkor irjatok ram, es megmondom a nevem, meg az eredetit. Es egybol megertitek, hogy MI A BAJOM
2020. dec. 16. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!