Hogy lehet megoldani, hogy az emberek ne az eredeti nevunkon szolitsanak?
Uj munkahelyre kerultem, es keptelenek megjegyezni a nevem egyszeruen...Mondjuk az elozon se...Nem mindanam el az igazit, de felhozok par peldat.
Krisztina vagyok, es a Tina-t hasznalom, megis mindenki Krisztinek hiv.
Vagy
Lolita vagyok, a Lita-t hasznalom, es mindenki Lola-zik.
Vagy
Krisztian vagyok, es Krisznek hivnak Tian helyett
Vagy
Krisztofer vagyok es Krisznek beceznek, pedig en a Stofi-Stofert szeretem.
Ertitek a lenyeget.
Es kb minden nap el kell mondanom hogy hasznalom a nevem, kijavitva amit az emberek mondanak. Es marha idegesito. Meglatjak a nevem es egybol az eredeti becezest mondjak, meg se kerdezik, hogy hogy hasznalom a nevem. Es aztan meg csodalkoznak, hogy ha hivnak nem megyek vagy valami...De mar ezerszer elmondtam. Nagyon kevesen megjegyzik, aztan jon valaki aki mashogy szolit, es az a keves ember is elkezd ugy hivni ahogy nem akarom.

De akkor ne úgy mutatkozz be, hogy Krisztina, hanem úgy, hogy Tina. Aki felvett, az nyilván tudja a neved.
Nekem is vannak olyan munkatársaim, barátaim, akik becenevet használnak, és úgy mutatkoznak be. Hivatalos helyen hivatalosan, de munkahelyen van Zsóka (Erzsébet), Móna (Mónika), Solya (Orsolya), akiket mind a becenevükön ismertem meg, a barátnőim közt meg van Betti és Detti, és mindkettő Bernadett, de egyik sem úgy mutatkozik be.

Ne haragudj, de en meg szoktam kerdezni mindenkitol, hogyan szolitsam. Pl Klaudia-Klau vagy Dia vagy? Vagy ha Anasztázia akkor Naszti vagy Tázi? Mert nem mindegy, hogy szokta meg az illeto. “Komoly” helyeken se fogjak kimondani, ha rohadt hosszu neved van pl. Nem hiszem hogy ebbol bajom lenne....
Szerintem igy illik, hogy megkerdezik.
Szuletesem ota igy hivnak, nem most fogom megvaltoztatni bocs. Ezt szeretem, es kesz. Ha mar nem en adtam magamnak, legalabb azt hasznaljam mar ugy, ahogy kitalalom. Persze nem egy random nevet adtam magamnak.

Kérdező akkor a hiba nálad van. El kellene fogadnod a nevedet. Az igazit. Nincs jelentősége.
Én is kozepsulis koromig szégyelltem az enyémet, mert régies és csúfolták olykor, felnőttként viszont örülök neki mert komolyságot ad.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!