Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet megoldani, hogy az...

Hogy lehet megoldani, hogy az emberek ne az eredeti nevunkon szolitsanak?

Figyelt kérdés

Uj munkahelyre kerultem, es keptelenek megjegyezni a nevem egyszeruen...Mondjuk az elozon se...Nem mindanam el az igazit, de felhozok par peldat.

Krisztina vagyok, es a Tina-t hasznalom, megis mindenki Krisztinek hiv.

Vagy

Lolita vagyok, a Lita-t hasznalom, es mindenki Lola-zik.

Vagy

Krisztian vagyok, es Krisznek hivnak Tian helyett

Vagy

Krisztofer vagyok es Krisznek beceznek, pedig en a Stofi-Stofert szeretem.

Ertitek a lenyeget.

Es kb minden nap el kell mondanom hogy hasznalom a nevem, kijavitva amit az emberek mondanak. Es marha idegesito. Meglatjak a nevem es egybol az eredeti becezest mondjak, meg se kerdezik, hogy hogy hasznalom a nevem. Es aztan meg csodalkoznak, hogy ha hivnak nem megyek vagy valami...De mar ezerszer elmondtam. Nagyon kevesen megjegyzik, aztan jon valaki aki mashogy szolit, es az a keves ember is elkezd ugy hivni ahogy nem akarom.

2020. dec. 15. 11:40
1 2
 1/20 Andizsuzsi ***** válasza:
92%

"meg se kerdezik, hogy hogy hasznalom a nevem"

Te mindenkitől megkérdezed, akit megszólítasz, hogy becézik a nevét? Amúgy meg nem az "eredeti", hanem a jelenlegi neveden szólítanak. Nőjél fel.

2020. dec. 15. 11:48
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
Megértelek, az én nevemnek is van olyan becézett alakja, amit utálok, és persze az a legelterjedtebb forma. Azt szoktam csinálni, hogy egy új közösségben először úgy mutatkozom be, hogy (a te példádnál maradva) Szabó Krisztina, Tina vagyok. Aki ezek után Krisztinek szólít, azt mondjuk az első 2-3 alkalommal kedvesen (!) megkérem, hogy másképp nevezzen. Esetleg még mondok annyit, hogy számomra ez úgy hangzik, mintha haragudna rám, és megkérdezem, megbántottam-e valamivel - erre szoktak emlékezni. :) Onnan kezdve viszont a továbbiakban simán nem hallgatok rá.
2020. dec. 15. 11:58
 3/20 anonim ***** válasza:
12%
én istennek szeretem ha szolitanak és mégse tudják..
2020. dec. 15. 12:00
 4/20 anonim ***** válasza:
55%
Ki hívja magát Tiánnak meg Litának? 😂 Ilyen hülye neveken én sem szólítanék senkit. Az élet nagy problémái...
2020. dec. 15. 12:00
 5/20 anonim ***** válasza:
81%
#4, azokat csak példának hozta fel a kérdező. Ha jobban tetszik, gondolj mondjuk a Rozáliákra: nem mindenkinek tetszik, ha Rozizzák, mert esetleg a Lia számára kellemesebb hangzású.
2020. dec. 15. 12:04
 6/20 anonim ***** válasza:
Ja en se szeretem ha beceznek mert az egy masik nev (Mind2 lehet anya konyveztettni) illetve, ha magyarositjak mert az megint egy kulonnev mellesleg magyarba a normalis nevem is a parasztos magyar valtozatat is lehet mind2 alakba anya konyveztettni!! Sajnos az emberek nem ertik, hogy rovid Oval is Aval a vegen nem Ivel, de hamar Ivel akor Ie nem I vagy Ylon!!
2020. dec. 15. 12:08
 7/20 anonim ***** válasza:
46%

A munkahely az munkahely, komolyabb helyen nem fognak Bobenek hívni ha te Erzsébet vagy, Erzsinek is csak azért mert a haromszotagos neveket sokszor leroviditik.

Engem a magánéletben teljesen máshogy hívnak mint az üzletben, és megmondom őszintén hülyét kapok mikor néhány ember azon rugozik hogy őt ne hívjam Evanak/ Cecilianak mert ő Évi, meg Cili. Tudod miért? Mert dedos, és nem tudok rá odafigyelni.

2020. dec. 15. 12:49
 8/20 anonim ***** válasza:
58%
Én egy Valentinát ismerek, akit Tinának hívnak. Többnyire tudták az emberek, hogy ő a Tinát kedveli. El kell mondani, hogy neked az esik jól, és nem mondjuk a Vali vagy a Valus.
2020. dec. 15. 13:03
 9/20 anonim ***** válasza:
50%
A tisztelet jele az, ha valakit a normális nevén szólítanak. A másik dolog pedig az, hogy tetszik, nem tetszik, kevés a sikerre az esélyed, hogy felnőtt korú embereket tömegesen át fogsz tudni nevelni a kisstílű igényeidhez. Én nem sértődöm meg, ha a teljes keresztnevemen szólítanak, - a nők például szokták ezt tenni védekező mechanizmusként is, hogy egyértelműen tudja az ellenkező nemű kommunikációs partner a társalgási státuszát. Nincs ebben semmi rossz - és bár eszemben sincs kísérletet tenni arra, hogy megpróbáljalak "átnevelni", - sok problémád lesz ebből még, ha nem fogadod el, hogy sokan nem keverik össze a munkahelyet a magánéletükkel.
2020. dec. 15. 13:12
 10/20 anonim ***** válasza:
79%

Volt egy kolléganőm, már a rendes nevére nem is emlékszem, lehet, hogy soha nem is tudtam csak hogy XY-né, de azt mindenki Öcsinek(???) hívta, már amikor odakerültem is.

De ő az újaknak már eleve úgy mutatkozott be, hogy

"Szia, XY-né vagyok, de szólíts Öcsinek!"

2020. dec. 15. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!