Hogy lehet megoldani, hogy az emberek ne az eredeti nevunkon szolitsanak?
Uj munkahelyre kerultem, es keptelenek megjegyezni a nevem egyszeruen...Mondjuk az elozon se...Nem mindanam el az igazit, de felhozok par peldat.
Krisztina vagyok, es a Tina-t hasznalom, megis mindenki Krisztinek hiv.
Vagy
Lolita vagyok, a Lita-t hasznalom, es mindenki Lola-zik.
Vagy
Krisztian vagyok, es Krisznek hivnak Tian helyett
Vagy
Krisztofer vagyok es Krisznek beceznek, pedig en a Stofi-Stofert szeretem.
Ertitek a lenyeget.
Es kb minden nap el kell mondanom hogy hasznalom a nevem, kijavitva amit az emberek mondanak. Es marha idegesito. Meglatjak a nevem es egybol az eredeti becezest mondjak, meg se kerdezik, hogy hogy hasznalom a nevem. Es aztan meg csodalkoznak, hogy ha hivnak nem megyek vagy valami...De mar ezerszer elmondtam. Nagyon kevesen megjegyzik, aztan jon valaki aki mashogy szolit, es az a keves ember is elkezd ugy hivni ahogy nem akarom.

"meg se kerdezik, hogy hogy hasznalom a nevem"
Te mindenkitől megkérdezed, akit megszólítasz, hogy becézik a nevét? Amúgy meg nem az "eredeti", hanem a jelenlegi neveden szólítanak. Nőjél fel.

A munkahely az munkahely, komolyabb helyen nem fognak Bobenek hívni ha te Erzsébet vagy, Erzsinek is csak azért mert a haromszotagos neveket sokszor leroviditik.
Engem a magánéletben teljesen máshogy hívnak mint az üzletben, és megmondom őszintén hülyét kapok mikor néhány ember azon rugozik hogy őt ne hívjam Evanak/ Cecilianak mert ő Évi, meg Cili. Tudod miért? Mert dedos, és nem tudok rá odafigyelni.

Volt egy kolléganőm, már a rendes nevére nem is emlékszem, lehet, hogy soha nem is tudtam csak hogy XY-né, de azt mindenki Öcsinek(???) hívta, már amikor odakerültem is.
De ő az újaknak már eleve úgy mutatkozott be, hogy
"Szia, XY-né vagyok, de szólíts Öcsinek!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!