Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért vesz vissza a cég egy...

Miért vesz vissza a cég egy olyan embert aki maga hagyta ott a helyet?

Figyelt kérdés

Nem magát alázza a cég ezzel?

Az illető otthagyta egy másik hely miatt, mert az jobb.

Onnan meg kirúgták, így jön vissza ide. Jobb híján mert nem jött volna vissza ha onnan ki nem rúgják.

Ha nincs ló jó a szamár is?

2020. dec. 8. 19:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen Bazsi.
2020. dec. 8. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, megsajnálták. Meg hát bármilyen munkáltatónak jól jön az olcsó munkaerő :)
2020. dec. 8. 19:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is visszavennénk bárkit. Egy ismert emberről már tudjuk, hogy jó, nem kell annyit tökölni a betanításával. Azt meg nem várjuk senkitől, hogy hűséges vagy mittoménmi lesz, miért is lenne? A munkahely is kirak bárkit, ha nincs már szükség a munkájára. Azzal együtt, hogy nálunk - a tapasztalataim szerint - minden fél igyekszik normálisan intézni ezeket a dolgokat.
2020. dec. 8. 19:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egy gyógyszeripari multinál dolgozom, korábban állítólag ott is volt ilyen policy, hogy nem vesznek vissza senkit, de aztán rájöttek, hogy baromség, mert

1. nincsen annyi sok jó szakember a munkaerőpiacon, bizonyos poziciókra nagyon nehéz jó embereket találni

2. igazából nem baj az, hogyha máshol is tapasztalatot szerez a munkavállaló, annál is gazdagabban jön vissza a munkáját végezni

3. Rengetegen külföldről jönnek vissza, ami még értékesebb lehet számukra

Szóval most már elengedték ezt és több olyan kollegám van, akik pár évet másik cégnl dolgoztak, aztán visszavették őket.

Én pl egyszer interjúztam oda, akkor felvettek volna, de visszautasítottam az ajánlatot, utána 2 év múlva megint jelentkeztem utána felvettek.

2020. dec. 8. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem bíznék benne, megint az első percben ahogy több pénzhez juthatna, egyből itthagyna.
2020. dec. 9. 01:58
 6/9 A kérdező kommentje:

"Nem bíznék benne, megint az első percben ahogy több pénzhez juthatna, egyből itthagyna."

Na ezt nem értem én se.

a napnál világosabb hogy ahogy jobbat talál megint lép-a francnak visszavenni hogy aztán megint menjen a kapkodás ha lép.

2020. dec. 9. 07:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért is a napnál világosabb, hogy az első adandó alkalommal lelépne? Azért van sok rossz munkahely, van akinek le kell lépnie és meg kell tapasztalni, hogy mi a rossz ahhoz, hogy értékelni tudja azt, amit mondjuk az első munkahelyén megkapott. Mindig egyedi mérlegelési helyzet van, de sok olyat látni, hogy valaki lelép 10 év után egy cégtől mert megunta a munkakörét és kap egy impozánsabb ajánlatot de sorra jönnek neki a pofonok az új helyén. Megjár több munkahelyet az elövetkező években majd visszamegy egy magasabb szintű pozícióba, ahol a fizetése is jobb és a munkavállaló is jobban tudja értékelni a helyet a csalódásai után.
2020. dec. 9. 17:54
 8/9 A kérdező kommentje:

tisztázzuk, az új hely neki megfelelt volna, de ő nem felelt meg ott... kirúgták.

nem eljött, kirúgták.

és erről a régi helyről azért jött el mert már 1 éve se volt elégedett a fizujával. a fizu nem változott ha egy éve már kevesellte most szerinted elégedett vele?

Kevesli most is, csak a helyet keresi ahol többet kap és megint lelép.

nem hibáztatom egyébként nekem lenne csak egy 20% többlet ajánlatom, már másnap nem jönnék be!!

2020. dec. 9. 19:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Olyan szempontból a munkáltatónak így sem rizikó visszavenni, hogy betanítani nem kell, azonnal munkába tud állni és lehet ez a pofon visszaveszi a munkavállaló váltási kedvét is egy időre, pláne ha mondjuk családos is. Azért most a COVID miatt nehezebb is váltani.
2020. dec. 10. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!