Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek hova forduljak?

Szerintetek hova forduljak?

Figyelt kérdés
Próbaidő alatt kirúgtak. Nem is ezen vagyok felháborodva. Beteg lettem, a táppénzes papíromat még nem kaptam meg, de azt akarják, hogy a postán adjam fel a könyvelőnek. Majd utána a főnőkőm elkezdte azt mondani, hogy mi szerepel a felmondásos papíron és ki írta alá. Az ő neve szerepelt, de azt mondja, hogy nem ő írta alá. Csak hát az aláírás egyezik. A mai napig tagadja, hogy ő írta volna alá. Hova forduljak ezzel? Vagy hagyjam?
2020. dec. 3. 13:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Tappenz alatt nem is lehet felmondani. Tiltja a törveny.Én màr innenstöl nem értem az egészet
2020. dec. 3. 17:01
 22/27 A kérdező kommentje:
Ha próbaidőn van az ember akkor sem lehet? Mivel nem kell idokolni egyik félnek sem a felmondást,tudtommal
2020. dec. 3. 19:45
 23/27 anonim ***** válasza:
Táppenz alatt védve van a munkavàllalo. Elvegre "magatehetetlen" emberi elleni "eröszak" lenne. Mert ugye bent sincs a munkahelyen eleve.
2020. dec. 3. 19:58
 24/27 anonim ***** válasza:

" a látszólag jogszerű azonnali hatályú munkáltatói felmondás jogszerűtlenségét is megállapíthatja a bíróság, amennyiben a munkáltató (és nem a munkavállaló) nem tudja bizonyítani a perben, hogy az azonnali hatályú felmondással nem a munkavállaló betegsége miatt élt."

Elvileg felmondhat, de elvileg perelhetö is lenne

2020. dec. 3. 20:01
 25/27 A kérdező kommentje:
Mint mondtam nem azon vagyok kiakadva, mert felmondtak. Hanem az, hogy hazudoznak össze-vissza, másra akarják kenni, hogy ki írta alá a papírt. Mert tudtommal az írhatja alá a papírt akinek ott a neve plusz ott kell lennie, hogy a xy munkáltató. Ez ami felidegesít. Kerek perec mondhatja, hogy ő volt az.
2020. dec. 3. 20:37
 26/27 A kérdező kommentje:
Ja és azzal indokolta, hogy én mondtam, hogy nem akarok menni dolgozni, mivel mondtam, hogy nem tudok mikor fog kiírni a doki, mivel még beteg voltam. Folyamatosan zaklat azzal, hogy küldjem el a táppénzes papírt, de ha én se kaptam meg akkor mit küldjek? Hiába mondtam, hogy ekkor megkapom, fél nap múlva megint elkezdte követelni, hogy küldjem el
2020. dec. 3. 20:40
 27/27 A kérdező kommentje:
De ami fura, hogy azt mondta nekem, hogy valakinek mondtam, hogy felakarok mondani. De semmi papírt nem akarnak oda adni, semmit
2020. dec. 3. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!