Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha semmiben és semmire sem...

Ha semmiben és semmire sem vagy jó?

Figyelt kérdés

Nő vagyok. Van egy érettségim, egy felsőfokú szakképzésem (lényegében OKJ, számvitel), egy befejezetlen BA-m (a végén a szakdolgozat és a záróvizsga már meghaladta a képességeimet), egy középfokú nyelvvizsgám, de valójában kb. 0 nyelvtudásom, egy B-s jogsim. Ezek birtokában érthető lehet, hogy munkanélküli vagyok, és teljesen kilátástalan a helyzetem, mert egy végtelenül egyszerű, nyelvtudást nem igénylő adminisztratív munkakörön kívül semmire sem vagyok alkalmas, ilyen lehetőség pedig itt nincs, és a költözés nem jöhet szóba.

Kézenfekvő megoldás lenne, hogy tanuljak, csakhogy mit? Fodrász, kozmetikus, körmös, cukrász és társai kizárva a csapnivaló finommotorikám, gyakorlati készségeim miatt. Emberekkel foglalkozó, segítő hivatásra nem vagyok alkalmas. Nagyjából minden máshoz pedig ész kellene, tehát szintén felejtős, egész iskoláskoromban a rövidtávú memóriámból "éltem" (értsd: magolás), látható, mennyire volt elég, ráadásul már az sincs, leépült mostanra.

A gyárakból, ahová egyáltalán felvettek, hamar kibuktam a lassúságom és az ügyetlenségem miatt. Ugyanezen okból takarítás sem jöhet szóba, sehol nem tűrik el ezt a tempót, a gyorsító tablettát pedig sajnos még nem találták fel. Innentől kezdve attól tartok, nincs más, csak a közmunka keretein belül történő utcasepregetés. A magamfajta szerencsecsomagoknak ezzel kell teljen az élete gyakorlatilag nyugdíjkorhatárig? :(

2020. dec. 1. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Ha szèp vagy akkor mèg van pár lehetősèg...
2020. dec. 1. 09:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok az sem.
2020. dec. 1. 09:45
 3/10 anonim ***** válasza:
31%

Aha, hát az önbizalmaddal van inkább probléma, ahogy elnézem. Nehogy azt hidd, hogy mások tökéletesek. Mindenkinek vannak parái, rossz tulajdonságai, olyan meg nincs, hogy valaki semmire sem jó. A legtöbb dolgot, amit felsoroltál, magabiztossággal lehet kompenzálni. Ha jól adod el magad, akkor bármi lehet belőled.

Neked inkább terápia kellene.

2020. dec. 1. 09:52
 4/10 anonim ***** válasza:
62%

Beszélj elsőnek pszichológussal, utána pedig egy fejvadásszal.

A pszichológus azért kell, hogy megtaláld önmagad, és a jó tulajdonságaidat. Például a helyesírásod rendben van, ami már elég nagy szó ezen a fórumon.

A fejvadász pedig azért, hogy ezek segítségével találjatok munkahelyet.

2020. dec. 1. 10:05
 5/10 anonim ***** válasza:

"Emberekkel foglalkozó, segítő hivatásra nem vagyok alkalmas."

Ezt kifejtenéd bővebben?

Ahogy #4 is írta, a helyesírásod és a fogalmazásod alapján ebbe az irányba érdemes lehetne elindulni.

2020. dec. 1. 13:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Fizikai segítségnyújtásra a gyenge testfelépítésem és az ügyetlenségem miatt nem vagyok alkalmas, pszichésre pedig azért, mert én magam sem vagyok rendben, továbbá a legtöbb emberrel nem találom meg a közös hangot. A gyerekekkel egyáltalán nem tudok bánni, hiányzik belőlem az ehhez szükséges játékosság, derű és türelem. Nagyjából ezek miatt érzem így.
2020. dec. 1. 16:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Írd össze azt is, hogy miben vagy jó, mi érdekel a világban, legszívesebben mit szeretnél tenni?

Az, hogy valaki szép-e, az relatív.

Önkénteskedés pl.: állatmenhelyen kezdésnek? Író?

2020. dec. 1. 17:54
 8/10 anonim ***** válasza:

"derű": milyen szép szó és milyen ritkán használják az emberek.

Írhatnál blogot, vagy valami online marketing. Ha ügyes vagy, azzal is jól lehet keresni.

2020. dec. 1. 18:06
 9/10 anonim ***** válasza:
A feleségemmel hálózatot építünk, online marketing. A kommunikációd alapján ezt talán te is tudnád csinálni. Ha gondolod, keress meg egy kötetlen beszélgetésre.
2020. dec. 7. 12:22
 10/10 A kérdező kommentje:

8-9: Köszönöm az ötletet, de én valami "hagyományos" munkakörre, alkalmazotti jogviszonyra gondolnék.

7: A fentiek okán az, hogy író legyek, nem jön szóba, egyébként sincs elég tehetségem és fantáziám hozzá.

Az önkénteskedés szuper dolog, de a munka ugye megélhetési forrás is... Olyasmit kellene találnom, ami ezt a funkciót is betölti.

Továbbra is azt érzem, hogy az adminisztráció/asszisztencia lehetne számomra a jó irány, persze nem egy multinál vagy valami felsőbb szinten, hanem pl. egy könyvelőirodai asszisztens pozíció vagy hasonló. De hiába vagyok erre "ráállva", ha errefelé alig van ilyen lehetőség...

Köszönöm azért az együttgondolkodást, az enyémnél boldogabb, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánok nektek!

2020. dec. 27. 19:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!