Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudom, hogy mi szeretnék...

Nem tudom, hogy mi szeretnék lenni.. Esetleg pár tanács?

Figyelt kérdés
Általános iskolába járok még, utolsó évem. (Mellesleg erdélyi vagyok). Nemsoká elkell döntenem, hogy hova és mire akarok tovább menni tanulni. Viszont fogalmam sincs. Mindig mondják, hogy azt válaszd amit szeretsz. De ha én nem tudom, hogy mit szeretek/nék?! Sokat gondolkodtam a pedagógiai ágakon. Talán még el is tudnám magamat képzelni tanárnak, viszont úgy tudom, hogy mikor mennék beiratkozni kell egy képességvizsga. Ahol énekelni kell. Én nagyon lámpa lázas vagyok, sőt szerintem jó hangom sincs.(család tagok szerint nem rossz) de valahogy nem tudom, erről kicsit lemondtam. Gondolkodtam továbbá a pszichológián és az egészségügyön is (orvosi és miegymás) de szerintem nem bírnám el azt a sok tanulást ami az orvosihoz kell. A pszichológiához mely tantárgyak részesítenek előnyt? Lehet, nem lenne az hülyeség. Egyébként a magyar a kedvenc tanárgyam. És ha számit valamit, akkor 9,90-es mediám volt a tavalyi év végén. Önbizalom hiányom is van, ez meg rátesz egy lapáttal mert döntés képtelen vagyok. Saját tapasztala van valakinek, aki hasonló helyzetben van/volt? Előre is nagyon megköszönném. Igaz, még van egy kis időm a végső döntésig, de szeretném ezt már letudni

2020. dec. 1. 09:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nálatok hogy van az iskolai rendszer, de én is hasonlóan voltam, mint te, jó tanulmányi átlag, de fogalmam sem volt, mi akarok lenni, és szerintem egy 14 éves kamasztól ez nem is elvárható (honnan is tudhatná..?). Ezért mentem gimnáziumba, eleinte én is tanár szerettem volna lenni, vagy vmi nyelvvel foglalkozni, aztán annyira megszerettem a biológiát, hogy orvosira mentem. Fakultációt nálunk 11.-től kellett választani (10. félévkor leadni), akkor már sejtettem, biosz-kémiára mentem, de amúgy később is lehetett váltani, ha valamiért valakinek nem jött be. Szóval ha gimnáziumba mész, akkor nyersz még 1,5-2 évet biztosan, amíg jobban kiforr, hogy mit szeretnél. Utána még mehetsz pedagógia vagy pszichológia, vagy eü. felé, akár gyógytornász, dietetikus, fogorvos, nem kell mindenkinek általános orvosira menni. (Nekem is kár volt, de az már másik történet :D).
2020. dec. 1. 09:21
 2/3 anonim ***** válasza:
A nyolcadikosok 90%-ának lövése sincs róla, mi akar lenni. Mivel neked jó a tanulmányi átlagod is, válassz egy jó erős gimit, és érettségiig hátha tisztul a kép.
2020. dec. 1. 09:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Először is, nem tudom Magyarországon, hogy vannak az iskolák. Ahol én lakom, a közelben nincs olyan sok iskola, 50km-re van egy város ahol több iskola található és erősebbek. Itt líceumok és szak iskolák vannak 9.-12. osztályig, aztán érettségi. (ha szak iskolába mész, nincs érettségi) Jelenleg kinéztem magamnak egy iskolát, azon belül társadalom tudomány-intenzív angol ágát. Ez egyáltalán nem végleges, sőt. Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat. Jó látni mások szemszögét.
2020. dec. 2. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!