Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A felnőttkor a krónikus...

A felnőttkor a krónikus fáradtságról szól?

Figyelt kérdés
2020. dec. 1. 08:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%
Talán inkább lelki. Az írásod is elég negatív.
2020. dec. 1. 12:59
 12/17 anonim ***** válasza:
43%

Tárgyilagos és realista a kérdező írása.

Én is gyakran vagyok fáradt és a mindenkori munkatársaim is. Van, aki napi 3 kávét is megeszik csak a munkahelyen. Szerintetek miért?

Azért a felnőtt élet eleve rohanós, stresszes, az emberek zömének nincs meg a 8 óra alvás, sőt, a 7 sem, esetleg totál más napirendet kényszerít rá a munkahelye, mint a saját biológiai ritmusa lenne.

Ha pedig valakinek gyereke van, akkor eleve csak akkor van ideje levegőt venni, ha a nő nem dolgozik. Ez tény. Eleve én is dolgozó ember vagyok, akinek nem egy, nem kettő családos munkatársa volt már a mindketten 8 órát dolgozó, egyik fél 6 órát dolgozó, egyik fél nem dolgozó táborból is.

Eleve a napi 7-9, átlagban 8 óra alvás lenne az ideális, rohanás nélküli napok. Sőt, szerintem az ébresztőórát is ki kellene dobni.

Most én leszek a pesszimista, amiért nem fogadom el, ami szutyok és amin változtatni KELL.

Amúgy a környezetvédelmi problémák miatt nem sokáig működik már ez a hatalmas iramú termelés-fogyasztás.

Ennek vagy egy katasztrófa/háború vet véget, vagy a világgazdaság gyökeres átalakítása kevesebb termelés-fogyasztás mellett is működő változatra.

2020. dec. 1. 13:14
 13/17 A kérdező kommentje:

12

Úgy van. Például én semminek sem tudok elaludni éjfél előtt, bármennyire próbálok.

Nekem a biológia ritmusom az éjfélkor alvás, 9-10-kor kelés.

Na most a legtöbb munka mellett ezt nem lehet megvalósítani. Nekem mindig 7-8 órakor kellett kelnem, de olyan is volt már, hogy 5-6-kor. Ez sehogy sem természetes, a biológia ellen van.

2020. dec. 1. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:
45%

"1,2

Volt már munkátok? Házi munkával foglalkoztok? Gyerekneveléssel?"

A 2-es vagyok: volt és van is munkám - napi 8 óra alapesetben + bejárás 1 óra, emellett négy gyerekem van meg a háztartást is végzem.

Ennek ellenére nem vagyok KRÓNIKUSAN fáradt - ha te az vagy, az nem normális, keress fel orvost, vagy még inkább pszichológust.

2020. dec. 1. 14:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de én most (kb. 2 hónapja) annyira fáradt vagyok állandóan, hogy így még soha nem éreztem. Pedig gyermek már kirepült, férjemmel vagyunk ketten, szabadúszó vagyok, ha fél 9-kor kelek hétköznap, akkor sincs semmi gond. (10-11-kor már alszunk). Későn ébredek, de nem kipihenten, hanem fáradtan, kómásan. (Vérvételen rég voltam).
2020. dec. 1. 16:07
 16/17 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos az éjjeli baglyoknak a mostani világunk nem kedvez. Én sem tudok éjfél előtt elaludni (de inkább 1-2-kor szoktam), de ha mégis, akkor 2-3 felé felébredek és 1-2 órát tevékenykedem, aztán ha reggel 6 felé kelni kell, akkor olyan vagyok, mint a mosott sz*r. Ha megerőltetem magam és alszom 10-től (csináltam egy ideig, hátha megszokom), akkor is ugyanúgy használhatatlan vagyok délelőtt 10-ig. Ráadásul még felkelni is sokkal nehezebben tudok. Dolgozni is csak 1-2 évig bírok egy munkahelyen, ha reggelre bejárós a munka, mert utána egészségileg és érzelmileg is tönkremegyek attól, hogy más ritmusban kéne léteznem, mint ami jólesik. Nem egy munkahelyem volt már, de többségében emiatt hagytam ott mindet. 35+, családos nő vagyok, szóval a gyerek is plusz feladatokat ró rám, ami nem baj, de reggelente a suliba beérés talán a legnagyobb átok számomra (gyerekkoromban is az volt), már igazából az lefáraszt a nap további részére. Egészségileg semmi bajom, pont hogy nagyon rendben vagyok, mert a végletekig ki lehet zsarolni a szervezetem, és még azon is túl egy kicsit. És tudom, hogy ennek előbb-utóbb rossz vége lesz, de még egyszerűen nem látom a kiutat a mókuskerékből...
2020. dec. 1. 21:45
 17/17 anonim ***** válasza:

Valtott muszakban dolgozom, es nem vagyok faradt se akkor, amikor reggel 6-ra kell bent lennem, sem akkor, amikor csak delutan 1-re. Mindket esetben el tudok aludni idoben es fel tudok kelni idoben, ebredes utan kb 20 perccel pedig mar aktiv vagyok szellemileg is.

Ellenben amikor az elozo munkahelyemen (ugyanilyen rendszerben jartam) mar utaltam dolgozni a vegefele, majdnem mindig faradt es kedvetlen voltam, szoval sokat szamit a lelki resz. Nem lehet mindent a biologiara fogni, ha ugy kelsz fel (barmikor), hogy varod, mi lesz ma, orommel mesz be dolgozni, motivalt vagy, akkor tok mindegy, hany ora van es mennyit aludtal. (Normalis keretek kozott.)

2020. dec. 2. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!