Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Néhány ember miért nem olyan...

Néhány ember miért nem olyan foglalkozást választ, amit el is tud látni?

Figyelt kérdés
Szerintem több figyelmet kellene fordítani a gyakorlati pályaorientációra. Nem azért kellene foglalkozást választani, mert mondjuk könnyű a képzést elvégezni, de utána képtelen megfelelő minőségben végezni a dolgát. Nagyon sok ember fiatal korában szerintem bele sem gondol, miből fog állni a majdani munkája. Szinte biztos, hogy egy könnyen megszerezhető képzettség nagyon nehéz munkát fog magával vonni. Ezt azért el kell fogadni és így tervezni, nem pedig fiatalon lazázni, röhögni mindenkin, aztán pedig felnőve siránkozni, hogy milyen rossz. Kicsit előre tervezzünk, gondolkozzunk!
2020. nov. 30. 10:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Akkor rosszul fogalmaztam, szerintem is az iskolában lenne megfelelő jó helyükre terelni a gyerekeket, felmérni megfelelően a kompetenciájukat, az érdeklődésüket, de egy átlag intézményben erre képzett, esetleg ebben az irányban érdeklődő szakemberek nincsenek, így nagyobb kár is lehet ebből. A legjobb valószínű az lenne ha végzős évben sok vendégelőadó látogatna el iskolákba és a felvétel előtt mesélnének arról, hogy mit csinálnak és válaszolnká meg a kérdéseket, de erre szinte semmi esély.
2020. nov. 30. 17:56
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező, te felnőttél????
2020. nov. 30. 19:32
 13/15 A kérdező kommentje:
#12 : Mindannyian szeretnénk gyerekek lenni, de a munka miatti nyavalygást nagyon sok embernek be kellene már fejeznie felnőtt fejjel. Ezen fiatalon kellett volna gondolkozniuk, hogy mi lesz nehéz számukra és potenciálisan mi nem fog tetszeni nekik.
2020. dec. 1. 10:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

13: Szerintem nem. Az ember fiatalon naiv és hülye és ezen a szar oktatási rendszer sem segít. Szar házasságokat köt, szar képzést választ, sokakat szar munkahelyen tartanak, mert tapasztalatlanságukból adódóan nem mernek lépni, nem ismerik a munkaerőpiaci értéküket, szar helyen laknak, stb stb...

Akármennyire is nem ezt akarod hallani, emberek vagyunk, akik sokszor nem tudják, mi lesz velük 10-20-30 évvel később. És ha már az időről beszélünk, 10-20-30 év alatt még az ember abból is ki tud ábrándulni, amit egyébként szeretett, ha azért kell csinálnia megállás nélkül, mert a megélhetése függ tőle vagy egyéb tétje van...

Váltani felnőttként, munkábaállás után pedig nincs mindenkinek lehetősége vagy legalábbis nem egykönnyen. Nekem volt, de életem leghosszabb 3 éve volt elvégezni munka mellett egy másik képzést. A családom meg nem szerettem volna az úri hóbortjaimra kihasználni, szégyennek éreztem volna egy 25+ éves gyereknek eltartatni magát. Szóval okosítás helyett fogadd el azt az alapfeltevést, hogy mindannyian hozunk rossz döntéseket és bánunk meg dolgokat, ez pedig különösen igaz a húszas éveink elejére. Nem a te dolgod, hogy ki mennyire szereti vagy sem a munkáját, tiszteletre méltó, hogy egyáltalán csinál valamit.

2020. dec. 1. 10:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, neked az olvasás vagy a szövegértés nem megy? Fiatalon senki nincs rendesen ellátva információkkal pályaválasztás tekintetében, az iskola nem készít fel, a szülők pályáját nem minden gyerek választja (tipikus példa, hogy pedagógusgyerekekből ma már nem lesz pedagógus).
2020. dec. 1. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!