Néhány ember miért nem olyan foglalkozást választ, amit el is tud látni?
13: Szerintem nem. Az ember fiatalon naiv és hülye és ezen a szar oktatási rendszer sem segít. Szar házasságokat köt, szar képzést választ, sokakat szar munkahelyen tartanak, mert tapasztalatlanságukból adódóan nem mernek lépni, nem ismerik a munkaerőpiaci értéküket, szar helyen laknak, stb stb...
Akármennyire is nem ezt akarod hallani, emberek vagyunk, akik sokszor nem tudják, mi lesz velük 10-20-30 évvel később. És ha már az időről beszélünk, 10-20-30 év alatt még az ember abból is ki tud ábrándulni, amit egyébként szeretett, ha azért kell csinálnia megállás nélkül, mert a megélhetése függ tőle vagy egyéb tétje van...
Váltani felnőttként, munkábaállás után pedig nincs mindenkinek lehetősége vagy legalábbis nem egykönnyen. Nekem volt, de életem leghosszabb 3 éve volt elvégezni munka mellett egy másik képzést. A családom meg nem szerettem volna az úri hóbortjaimra kihasználni, szégyennek éreztem volna egy 25+ éves gyereknek eltartatni magát. Szóval okosítás helyett fogadd el azt az alapfeltevést, hogy mindannyian hozunk rossz döntéseket és bánunk meg dolgokat, ez pedig különösen igaz a húszas éveink elejére. Nem a te dolgod, hogy ki mennyire szereti vagy sem a munkáját, tiszteletre méltó, hogy egyáltalán csinál valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!