Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy főnöknek joga van a...

Egy főnöknek joga van a privát mobilszámomat megkérdezésem nélkül kiadni X kollegáknak? Nem erről (is) szó a GDPR?

Figyelt kérdés

A mobil az enyém nem céges, nincs is céges. Az egy dolog hogy a főnöknek megadtam (evidens, ezen hívtak be interjúra is anno).

De ez felhatalmazza őt arra hogy másnak megkérdezésem nélkül kiadja? nem erről (is ) szó a GDPR? adatkezelés? vagy ez csak elemi etika és parasztság kérdése hogy ilyet nem csinálunk?

2020. nov. 27. 15:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs hozzá joga, ezzel valóban sérti az adatvédelmi törvényt. Más kérdés, hogy ilyen kis kihágásokkal senki se foglalkozik túlságosan, tehát valszeg egy ejnyebejnyével megúszná.
2020. nov. 27. 15:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj, mondjuk függ attól hogy kinek adta ki. Ha máson nem tud elerni az illető - mondjuk a te beleegyezéseddel kellene - de na.., hogy máshogy lépjen veled kapcsolatba az a személy?

Parasztság igen, előre kellett volna tájékoztatni hogy valaki elkerte, gdpr erről is szól igen,

Kérj céges telot!

2020. nov. 27. 15:13
 3/13 anonim ***** válasza:
70%

Munkaügyben adta ki?

Tölem meg pofàtlanul elkérték a magánszàmom hivatkozva arra hogy gyakran fel sem veszem a céges telot. Ami igaz is. Én is agyalok, hogy mégis mit mondhattam volna erre a számomon kivül.

2020. nov. 27. 15:14
 4/13 A kérdező kommentje:

"Kérj céges telot!"

már megvolt. nincs keret rá ez a válasz. hát akkor nyasgem. akkor nincs. munkaidőben elérhető vagyok de se előtte se utána 5 perccel se,

2020. nov. 27. 15:15
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Megint Bazsi...
2020. nov. 27. 15:20
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

Es tenyleg belehalsz ha valaki felhiv igaz? Gondolom munka ugyben adta ki.

Borzaszto ez a magyar mentalitas.

Mas orszagban dolgozom, ritka az a suttyo aki szabi alatt nem veszi fel a telefont. Bar azok is megtanultak a lecket miutan ok is kerultek a farok masik vegere.

2020. nov. 27. 15:22
 7/13 anonim ***** válasza:
34%
Olvasd el a GDPR-t, joga van.
2020. nov. 27. 15:26
 8/13 A kérdező kommentje:

t, joga van."

nekem meg ahhoz van jogom hogy a saját mobilomat akkor vegyem fel , ha nekem tetszik. vagy akár 0-24ben kikapcsoljam . vagy akár ne is legyen, mert nem szabhatja meg nekem senki hogy legyen-e mobilom saját pénzből. miért lenne. nem törvényszerű.

vagy tán nem így van?

2020. nov. 27. 15:28
 9/13 anonim ***** válasza:
68%
Te vagy Bazsi?
2020. nov. 27. 15:29
 10/13 anonim ***** válasza:
66%

És esetleg ha csak egy sim kártyát kérsz? Véletlen nem dual simes a telod vagy nem tudsz olyat szerezni?

Egyébként, munkaügyben kiadhatja a számod, erre hivatkozhat.

Egyik válaszolónak meg üzenem, nem csak külföldön veszik fel szabi alatt vagy munkaidő után a telefont, pl nálunk meg egyéb normális mentalitású munkahelyeken ez így szokás! Annyi plusz szabály van, ha valaki esemény miatt van szabin, pl gyermek születés, esküvő, temetés stb, akkor smst írunk hogy hívjon vissza ha van rá alkalma..

Most ebben a helyzetben amúgy is mi mást csinál az ember munkaidő után, két otthon tespedés közt fel lehet venni.

2020. nov. 27. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!