Hogy érzitek magatokat a Home Office-ban?
Én megőrülnék Home Office-ban.
Albérlet, panel, kint minden zajos, bent mindig fúr-farag valaki. A felső szomszéd 0-24-ben zajos. Örülök ha nem kell otthon lennem.
Én nagyon imádom.
A reggeli készülődés egy része és az utazás miatt rengeteg, de rengeteg időt spórolok. Megvan a 8 óra alvás is általában.
Nincs zaj, járkálás, nyüzsgés, ordibálás, vihogás körülöttem. Emiatt sokkal jobban tudok koncentrálni is. Elmondhatatlanul produktívabb vagyok.
Nem kell kényszertársaságban lennem, idióta "poén"okat hallgatnom. Nincsenek small talk-ok.
Akkor ebédelek, amikor kedvem van, ha főztem, akkor nem egy nyüzsgő hangyaboly közepén kell ennem (egy ténylegesen magának való ember számára szerintem a munkahelyi konyha kb horror).
Ha nem főztem, akkor ténylegesen és kényelmesen, sorbanállás nélkül válogathatok, hogy honnan szeretnék rendelni.
Nincs non-stop melegem, mint az irodában. Nyáron a klíma úgy ment, ahogy én akartam, most meg kinyitom az ablakot. Nem kell 25 fokban fűtött helyen poshadnom, kellemes 22 van.
Nekem irtó nagy az igényem az egyedüllétre (és a lassú életre is).
Én úgy vettem észre, hogy nekem a home office és a távoktatás az egészségesebb. Ugyanis bejárás esetén a mindennapos tömegközlekedés és az egész napos emberek között lét telíti az inger-tileranciaszintemet és az ember-elviselő-kívánó szintemet. Pláne a sulival együtt, úgy már túl is telíti. Otthon csak egyedül szeretnék lenni, végre a gondolataimmal, gondolatmeneteimmel, olvasgatni a neten, hobbizni és végre lelassulni.
Ha viszont kipihenten, egyedül dolgozhatok otthon, akkor több kedvem lesz a tulajdon barátaimmal időt tölteni. Akár keresek olyan beülős helyeket, ahol én még nem jártam (ugye azt nem feltétlen tudom, ők jártak-e), megkérdezem, mit szólnának hozzá. Több kedvem van kirándulni is.
Ezt már több ízben tapasztaltam.
Sajnos attól tartok, hogy a vírus után nem igazán fog jobban elterjedni a home office, mint előtte. Pedig szívem szerint heti 1 (egy!) nap járnék be, hogy úgy mégis tudjam, kik a kollégáim és hova tartozom.
Amúgy a valós életben talán 2 embert ismerek, aki szintén szereti a home office-t. Többiek utálják. Tehát csak itt a gyakorin érezhetem azt, hogy "nem vagyok egyedül" az érzésemmel. Tehát ebben is más a gyakori népe, mint a való élet.
28N
A otthon is lehet lenni és dolgozni is lehet így nem esik ki semmi idő, esetleg a háziállat, meg ahol gyerek is van, mindig kap figyelmet kis játékot, tökéletes és az egész család együtt. Ez a mosoly mindennel többet ér. Talán, mint egy családos Xéna.
(Ez egy elképzelés.)
(Körülményes volt a beilleszkedés igaz a HR jól válogatt össze mindenkit a vezető pedig ráérzett a tehetségre és kedvelem is a többieket illek közéjük. Tesztek után is van lehetőség fejlődni. Nem rövid távon gondolkozom.)
Fiktív gondolat
Addig nem kap munkát, aki éhes amíg ez ki nem derül. *,*
Abban van a hiba, aki nem tud keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!