Kezdés új munkahelyen home office-ban. Hogyan lehet így
beilleszkedni?
Tavaly ősz óta dolgozom HO-ban. Eleve erre vettek fel. Vírus előtt 2 hetente volt egy meeting, ahol a közvetlen kollégáimmal összeültünk. De a cég maradék 90%-ról azt se tudom, ki fia borja. Akit ismerek, azokkal e-mailben kommunikálunk napközben, szóval elég személytelen. Próbálj hozzászólni az e-mailekhez, aztán lassan csak kialakul valami kapcsolat. Én megszoktam, jó ez így, a veziget meg a HR-est felismerem, ha szembejön, ennyi elég. :D
2020. nov. 10. 09:41
Majd mentek csapatépíteni, addig végezd a munkád, valószínűleg megértőek lesznek veled ilyen kapcsán.
Én tavasszal a bezárások után pár héttel találtam állást, nyáron már voltak csapatépítők, nem volt nehéz felvenni a fonalat. Addig meg megértőek voltak a bénázásommal
2020. nov. 10. 09:59
3/10 A kérdező kommentje:
Nekem is elég lenne két hetente egy míting. :D Csak hogy megismerjek mindenkit, tudjam milyen stílusú ember (laza, vagy inkább merev?), ezek fontosak szerintem az együttműködéshez.
Ilyen esetben nincs hová beilleszkedni, mert nem közösségben vagytok.
Számtalan esetben ez még előnyt is jelenthet.
Szorítkozz szigorúan a szakmai vonalra, azzal nem lőhetsz mellé!
2020. nov. 10. 10:09
Én 2 éve dolgozom a munkahelyemen, a munkatársak 80%-t nem ismerem személyesen, csak e-mailen pl. beszerzők stb. Egyszer volt egy megbeszélés, ahol ilyenek is meghívottak voltak, a fonökömet kérdeztem, hogy tudja e hogy néz ki xy h megismerjük, kiderült, ő sem idmeri személyesen,pedig ő már 10+ éve itt van
2020. nov. 10. 10:11
Nálunk is HO van március óta, mi hetente tartunk közös kávézásokat teamsen, 5-8fős csoportokban, így kicsit látjuk is egymást, lehet dumálgatni, és havi 1x van csoportmeeting is. Esetleg vesd fel az ötletet. Mást nem nagyon tudsz tenni most.
2020. nov. 10. 10:14
7/10 A kérdező kommentje:
Egy emberrel kéne szorosan együttműködnöm majd a jövőben, ő mentorál jelenleg. Azt se tudom mennyi idős, és hogyan néz ki. Pár dolgot elmondott magáról csak úgy mellékesen, családi állapotáról, a háziállatáról. Tényleg minden álmom volt a HO, de már egy kialakult, összeszokott csapatban. De megpróbálom felvetni, hogy ha lemegy ez a jelenlegi hajtás, akkor kávézzunk egyet online, ez jó ötlet. :)
A csapatépítő az az alkohol és szextúra, ahol leginkább az jár jól aki szervezi és aki lebonyolítja?
Erőltetett nyugati majomkodás.
2020. nov. 10. 17:18
szextúra? Szerintem ne nézz több amerikai pitét vagy mit tom én honnan veszed ezt a sok b.romságot. Jártam egyetemre, már ott sem érről szól a csapatépítő, nem hogy egy munkahelyen. Erőltetett majom vagy
2020. nov. 10. 19:16
9. Hahaha. Milyen csapatépítő? Fellengzős baromság. Egyetemen gólyatábor van! Köszönöm, volt benne részem.
Gondolom neked meg a csapatépítős kurválkodásban volt részed! Nyilván azért véded! Nem szégyelled magad?
Sajnos nem tudom mi az az amerikai pite és nem is érdekel . Ez viszont a magyar valóság, te szerencsétlen.
2020. nov. 10. 21:22
Kapcsolódó kérdések: