Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatt fel lehet mondani?

Próbaidő alatt fel lehet mondani?

Figyelt kérdés

Még 1 hónapja se dolgozok, beteg lettem és most táppénzen vagyok itthon. Mint kiderült tüdőgyulladásom van. A munkahely minél előbb szeretné, hogy vissza menjek, de én nem igazán mennék vissza, mivel előfordulhat, hogy emiatt lett tüdőgyulladásom. Nem egyszer volt olyan, hogy leizzadtan mentem ki a vasútállomásra, vagy futnom kellett a vonathoz.

Most ha visszamegyek fel is mondhatok, indok nélkül?

2020. nov. 24. 17:22
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

30-as, én azért szép csendben, halkan megkérdezném, hogy mitől olyan biztos benne a kérdező, hogy a próbanapot nem fizetik ki neki, hiszen ezt írja:

"Még 1 hónapja se dolgozok,"

Nyilván még nem kapott fizetést sem. Akár az is simán meglehet, hogy a fizetésben benne lenne a próbanap is, elszámolva.

" így 140-et nem kapok az fix"

Hát, ez tényleg fix, merthogy a betegszabadság csak a munkabér 70 százaléka - szóval a betegállomány miatt eleve nem is kapod meg a teljes hónapot.

2020. nov. 25. 16:40
 32/38 A kérdező kommentje:
31. Persze, ezt tudom. Ha nem lettem volna beteg akkor jobban tudnám,hogy megkapom vagy sem, de így nem fogom,amit tudok. Azért nem fizetik a próbanapot, mert mondták nekem, hogy azt nem fogják, az útiköltséget fizették csak
2020. nov. 25. 17:20
 33/38 anonim ***** válasza:

az ok hogy első munkahely, és fiatal vagy, meg kell a pénz, de azért

ne legyünk naívak.

Magánovi és nincs pénzünk?

Ügyeskedünk a bekelentéssel, meg összevissza ígérgetünk, hogy majd zsebbe? Nem fizetjük ki a próbanapot?

Felveszünk egy munkakörbe és aztán kiderül, hogy valójában mindenesnek kellettél?

Na, az ilyen helyek azok ahonnan épeszű munkavállaló menekül. Ez egy pitiáner bagázs, van pénz, csak nem neked és nem a többi munkavállalónak...

Tíz az egyhez le merném fogadni, hogy a könyvelésük is hasonló (értsd: csalnak, hazudnak abban is).

2020. nov. 25. 23:16
 34/38 A kérdező kommentje:
Tudnék mit mesélni, hogy mit csináltak tavasszal amikor az ovik bezártak
2020. nov. 26. 08:15
 35/38 A kérdező kommentje:
Persze, naív voltam, mert ahol eddig voltam interjún mindenhol elküldtek azzal a címszóval, hogy nincs tapasztalatom. Idén júliusba csináltam meg a Dajka OKJ-t. Nem kellettem, mivel nincs tapasztalat. Nem 1 magánovi interjún voltam. A próbanapon minden szép és jó volt, de pár nap múlva kiderült, hogy milyen is. Igen, tanultuk, hogy konyhán is van munka, de az, hogy a gyerek közelébe nem nagyon mehetsz, mert egész nap a konyhán vagy takarítasz és azért nem vagy velük, csak ha öltözniük kell? Ahol voltam gyakorlaton ott normális ovi volt, nem magán. Ott is volt munka, de az, hogy napközbe már hulla fáradt az ember, enni nem tud, mert nincs ideje... Próbáltam munka közben enni, lehetetlen. 2 kanálnyit eszek, majd 10-15 vagy fél óra múlva megyek vissza enni, amikor már rég kihült. Igen, hibás vagyok amiért nem hagytam már rég ott, de úgy voltam vele, hogy majd megszokom, hiszen ez az első munkahelyem. Gyerekektől is megkaptuk, hogy takarítók vagyunk. Ha takarítónak vettek volna fel az sem lenne baj, de akkor gyereket öltözteni nem fogok, hisz takarítónak vettek fel
2020. nov. 26. 08:30
 36/38 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, bocs, de azért most "helyretennélek" egy kicsit.

Elhiszem, hogy sokat kell dolgozni, de azért "érdekes" dolgokat írsz:

"Igen, hibás vagyok amiért nem hagytam már rég ott, de úgy voltam vele, hogy majd megszokom, hiszen ez az első munkahelyem.

...Még 1 hónapja se dolgozok, beteg lettem..."

Na akkor összegezzük a tényállást: kijöttél egy OKJ-s dajkaképzőből, tapasztalatod csak annyi, amit a suliban végeztetek (nem tudom, ez mennyi lehetett, de pár hétnél biztos nem több), "ahol eddig voltam interjún mindenhol elküldtek azzal a címszóval, hogy nincs tapasztalatom", most végre felvettek valahova, ahol dolgoztál max 3 hetet és azt írod, "már rég ott kellett volna hagyni" - ne viccelj már...milyen régről beszélsz, hiszen még "meg sem melegedtél" ott, máris megbetegedtél.

Arra még nem gondoltál, hogy a munkahelyed meg a következőképpen látja ugyanezt?:

- jött hozzánk egy fiatal lány, nem volt még munkahelye, de mivel szükségünk van a munkaerőre, felveszzük. Eleinte nem bízunk rá komolyabb gyerekfelügyeletet, mert még nincs gyakorlata, de majd idővel meglátjuk, hogyan tud bánni a gyerekekkel, mennyire türelmes, stb, aztán egyre több feladatot kaphat. Hopp, még alig lépett be, máris elment betegállományba (ne értsd félre, bárki, bármikor megbetegedhet), dolgozott max 3 hetet és most fizethetjük neki a betegszabadságot ( ugyanis a munkáltató fizeti az első 15 nap betegállományt úgy, hogy közben nincs is ott a munkaerő). Hát, nem voltunk valami szerencsések vele...

Még valami: a tödőgyulladást egyáltalán nem biztos, hogy a munkakör és a sietés miatt kaptad, ugyanis eddig nyilván nem forgolódtál nagy számű közösségben - ráadásul a koronavírus is a tüdőt támadja, szóval akár még az is lehet. A tesztelésből meg most kimaradtál, gondolom.

Ha mégis úgy gondolod, hogy a munkakör miatt, akkor pedig legyen egy mellényed, amit indulás előtt felkapsz a kabát alá és akkor nem kell "vizesen" kimenned.

2020. nov. 26. 09:28
 37/38 A kérdező kommentje:

Na most tudom, hogy én vagyok a legnagyobb balek... DE! Megkaptam már az interjún, hogy alig leszek gyerekek közt. Igen, itt kellett volna azt mondanom, hogy akkor hagyjuk, de nem gondoltam volna, hogy semmikép nem leszek gyerekek közt. Volt olyan ember előttem aki 1 hónapig volt ott azzal a címszóval, hogy neki nem megy ez. Én nem akkor kezdtem gondokkodni, hogy most én itt hagyom és kész mikor beteg lettem. Az, hogy egy öltöző nincs számunkra, abba a ruhába dolgozunk amibe jöttünk... De még azért vegyef fel egy mellényt? De ha tiszta víz minden holmim? Pólóm, alsóneműm? Arra mit vegyek? Tudod milyen feladatai vannak ahol vagyok? Takaríts, takaríts, öltöztesd a gyereket (de nem kötelező, de elvárják) és takaríts. Az, hogy van 4-5 csoportszoba és erre a csoportszobára vagyunk 2-en? Mindenhol 1 dajka van 1 vagy 2 csoportszobára és nem 4-re,úgyhogy az egyik a konyhán van.

Gyakorlaton 1 hetet voltam, pont ballagási időszak volt. Nem malmoztam akkor sem, oda mentem és dolgoztam, de ugyanúgy a gyerekekkel voltam, nem úgy mint itt.

2020. nov. 26. 11:24
 38/38 A kérdező kommentje:

De amint írtam, ahol voltam gyakorlaton volt öltöző, ott átöltöztél, ahol én vagyok ott nem. Ha valami rád csapódik így jártál, nincs váltóruhád.

"ne viccelj már...milyen régről beszélsz, hiszen még "meg sem melegedtél" ott, máris megbetegedtél." Szándékosan betegedtem meg? Nem. Ha nem lenne ez a vírus elhiheted, hogy betegen is mentem volna, de ennyire beteg soha az életbe nem voltam. 7 évig olyan suliba jártam ahol hideg terembe ültünk. Igen, ott megfáztam, 2 napig voltam szarul, utána kezstem jobban lenni. Megfázásom volt, meg a 7 év alatt 2x volt arcüreggyulladásom, de az sem volt ilyen mint most, hogy nem az, hogy javulnék.

2020. nov. 26. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!