Próbaidő alatt fel lehet mondani?
Még 1 hónapja se dolgozok, beteg lettem és most táppénzen vagyok itthon. Mint kiderült tüdőgyulladásom van. A munkahely minél előbb szeretné, hogy vissza menjek, de én nem igazán mennék vissza, mivel előfordulhat, hogy emiatt lett tüdőgyulladásom. Nem egyszer volt olyan, hogy leizzadtan mentem ki a vasútállomásra, vagy futnom kellett a vonathoz.
Most ha visszamegyek fel is mondhatok, indok nélkül?

Persze, próbaidő alatt indoklás nélkül fel lehet mondani mindkét részről.
Azért legyél korrekt velük és menj be felmondani.

Nem értem, miért nem tudják az emberek elolvasni, mi áll a szerzödésben????
A próbaidö ARRA VALÓ, hogy ez alatt bármelyik fél bármikor indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt, méghozzá azonnali hatállyal!
(Mellegleg, ha attól, hogy izzadtan mégy a vasúthoz, vagy futnod kell tüdögyulladást kapsz, akkor igen komoly bajok vannak az immunrendszereddel, ez normál immiúnrendszer mellett ilyen enyhe idöben teljesen kizárt, lehetetlen dolog!)
Mivel eléggé nehéz ez a munka, hogy csak kevesen vagyunk. Minden ránk van hárítva miközben a mindennapos munkát meg kell csinálnunk, amit meg kérnek nincs időnk. Felvenni nem akarnak plusz embert, mert pénzbe kerül. Amióta ott vagyok azóta van, hogy szinte csurom vizesen hagyom el a munkahelyet és megyek ki a hidegbe, a vasútállomásra.
Nem szeretnék folyamatosan emiatt hiányozni, és most gyakrabban is fognak kimaradni a vonatok.

A legtöbb ilyen melóhelyen, egyszerűen nem csinál meg mindent az ember és kész. Én is dolgoztam olyan helyen, hogy mindent a nyakamba akartak tolni. Az elején bevállaltam, hátha kapok emelést. Nem kaptam, szóval visszavettem. És... Nem rúgtak ki.
Felnőtt ember vagy. Gondoltál már arra, hogy esetleg kiállsz magadért?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!