Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatt fel lehet mondani?

Próbaidő alatt fel lehet mondani?

Figyelt kérdés

Még 1 hónapja se dolgozok, beteg lettem és most táppénzen vagyok itthon. Mint kiderült tüdőgyulladásom van. A munkahely minél előbb szeretné, hogy vissza menjek, de én nem igazán mennék vissza, mivel előfordulhat, hogy emiatt lett tüdőgyulladásom. Nem egyszer volt olyan, hogy leizzadtan mentem ki a vasútállomásra, vagy futnom kellett a vonathoz.

Most ha visszamegyek fel is mondhatok, indok nélkül?

2020. nov. 24. 17:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, tényleg nőj fel.

Panaszkodtok, hogy fel kell venni embert? Tök oké. Szép munka! Panaszkodni mindenki képes, de megcsináljátok a munkát. Akkor, mégis minek vegyenek fel mást? Szívjatok csak, tökéletesen megérdemlitek. Pont ilyen helyen dolgoztam. Ahogy kiálltam magamért, rá 2 hónapra már lett pénz mást is felvenni.

Szeretnél hazamenni és más is? Ha lejár a munkaidőtök, akkor mehettek. Gondolom, munkaidőre szól a szerződésetek. Akkor miről beszélsz?

Bocs, de nem tudlak sajnálni. Saját magad teszel azért, hogy szívj.

2020. nov. 24. 17:39
 12/38 A kérdező kommentje:
10. Én is dolgoznék, de ezt az ütemet nem bírom. Ha lenne még egy vagy két ember akkor azt mondanám, hogy nem mondanék fel, de egyszerűen nem bírom. Enni is csak akkor tudok ha mindennel végeztem ami lehet 14:30 is, mert nem tudunk megállni. Takarítanunk is kellett, azt megcsináltam szó nélkül, de amit valójában kell azt nem tudjuk, mert nincs rá idő, nincs rá kapacitásunk
2020. nov. 24. 17:42
 13/38 A kérdező kommentje:
11. Hiába mondanánk, hiába nem csinálnánk meg akkor sem vesznek fel plusz embert. Megmondta az egyik, hogy a nagy főnők azt éri el, hogy elmennek az emberek. Meg van, hogy meddig vagyunk bent, de van olyan, hogy előbb végzünk. Most össze takarítani nem tudok, mivel ide-oda ugrálok, mert a nap végén csak 2-en maradunk. Aki nem vonathoz rohan az maradna is segíteni, de én még nem zárhatok
2020. nov. 24. 17:45
 14/38 anonim ***** válasza:
78%

"Hiába mondanánk, hiába nem csinálnánk meg akkor sem vesznek fel plusz embert."

Miért, kipróbáltátok, hogy nem csináltátok? Nem. Akkor, miről beszélsz? Csak szimplán panaszkodni tudsz.

"Megmondta az egyik, hogy a nagy főnők azt éri el, hogy elmennek az emberek."

Mindig jönnek új bohócok. Te is odamentél, nem?

2020. nov. 24. 17:48
 15/38 A kérdező kommentje:

Nem egyszer gondolkoztam rajta, hogy ott hagyom, de adtam folyamatosan esélyeket. Félve mentem be, hogy mi lesz ha kirúgnak amiért betegrt jelentek.

És ez magán ovi, dajkaként dolgozok, vagyis nem is dajkaként, hanem szinte egész nap a konyhába kell lenni, gyerek közelében nem is vagy, csak ha öltöztetni kell. Délután nincs időd takarítani, mert a gyerekeket kell öltöztetni akiért jöttek a szülők. Ha elkezdenéd csinálni már csöngetnek is. Oké, hogy a korona miatt nem jöhetnek be a szülők, de az, hogy 4 csoportra van 2 dajka, de délután 1 dajka van és 1 óvonő

2020. nov. 24. 17:50
 16/38 A kérdező kommentje:
14. Képzeld el, hogy megcsináltuk, hogy nem tudjuk megcsinálni. Már húzta a száját és berángatott, hogy csináljam meg, mert neki most azonnal kell. Persze a munkatársamat meg berakta, hogy ügyeljen a gyerekekre úgy, hogy azt se tudta mit csinál
2020. nov. 24. 17:51
 17/38 A kérdező kommentje:
De oké, egy nagy bohóc vagyok aki nem szeret dolgozni. Ez most jobb? Az, hogy nekem fontosabb az egészségem mint az, hogy idegileg tönkre tegyem magam? Elhiheted próbanapon nem volt ilyen, még élveztem is. 3.napon sírva mentem haza, mert nem bírtam. És nem azért, mert dolgozni kell.
2020. nov. 24. 17:53
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, próbaidő alatt MINDKÉT FÉL felmondhat indoklás nélkül. tehát akár az is lehet, hogy visszamész és Neked mondanak fel. Vagy már a betegállomány alatt, akár.

Azt azért tudnod kell, hogy a táppénz alatti felmondás csak a táppénz lejárta után indul. Tehát ha a munkáltató felhív, hogy felmondott Neked, akkor az első keresőképes napon beviszed neki a táppénzes papírt, leadod és már nem kell dolgozni.

2020. nov. 24. 17:54
 19/38 anonim ***** válasza:

"Képzeld el, hogy megcsináltuk, hogy nem tudjuk megcsinálni. Már húzta a száját és berángatott, hogy csináljam meg, mert neki most azonnal kell."

Megcsináltátok, hogy nem csináltok semmit... Aztán húzta a száját, berángatott és megcsináltátok. Most akkor, mit csináltatok vagy mit nem? :D

Legalább jó pénzt kapsz érte? Magánoviban dolgozó ismerőseim vidéken nettó 200.000 felett kapnak. Túlóra nélkül.

2020. nov. 24. 18:15
 20/38 A kérdező kommentje:
Bruttó 160000 Ft
2020. nov. 24. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!