Próbaidő alatt fel lehet mondani?
Még 1 hónapja se dolgozok, beteg lettem és most táppénzen vagyok itthon. Mint kiderült tüdőgyulladásom van. A munkahely minél előbb szeretné, hogy vissza menjek, de én nem igazán mennék vissza, mivel előfordulhat, hogy emiatt lett tüdőgyulladásom. Nem egyszer volt olyan, hogy leizzadtan mentem ki a vasútállomásra, vagy futnom kellett a vonathoz.
Most ha visszamegyek fel is mondhatok, indok nélkül?

Kérdező, tényleg nőj fel.
Panaszkodtok, hogy fel kell venni embert? Tök oké. Szép munka! Panaszkodni mindenki képes, de megcsináljátok a munkát. Akkor, mégis minek vegyenek fel mást? Szívjatok csak, tökéletesen megérdemlitek. Pont ilyen helyen dolgoztam. Ahogy kiálltam magamért, rá 2 hónapra már lett pénz mást is felvenni.
Szeretnél hazamenni és más is? Ha lejár a munkaidőtök, akkor mehettek. Gondolom, munkaidőre szól a szerződésetek. Akkor miről beszélsz?
Bocs, de nem tudlak sajnálni. Saját magad teszel azért, hogy szívj.

"Hiába mondanánk, hiába nem csinálnánk meg akkor sem vesznek fel plusz embert."
Miért, kipróbáltátok, hogy nem csináltátok? Nem. Akkor, miről beszélsz? Csak szimplán panaszkodni tudsz.
"Megmondta az egyik, hogy a nagy főnők azt éri el, hogy elmennek az emberek."
Mindig jönnek új bohócok. Te is odamentél, nem?
Nem egyszer gondolkoztam rajta, hogy ott hagyom, de adtam folyamatosan esélyeket. Félve mentem be, hogy mi lesz ha kirúgnak amiért betegrt jelentek.
És ez magán ovi, dajkaként dolgozok, vagyis nem is dajkaként, hanem szinte egész nap a konyhába kell lenni, gyerek közelében nem is vagy, csak ha öltöztetni kell. Délután nincs időd takarítani, mert a gyerekeket kell öltöztetni akiért jöttek a szülők. Ha elkezdenéd csinálni már csöngetnek is. Oké, hogy a korona miatt nem jöhetnek be a szülők, de az, hogy 4 csoportra van 2 dajka, de délután 1 dajka van és 1 óvonő

Kérdező, próbaidő alatt MINDKÉT FÉL felmondhat indoklás nélkül. tehát akár az is lehet, hogy visszamész és Neked mondanak fel. Vagy már a betegállomány alatt, akár.
Azt azért tudnod kell, hogy a táppénz alatti felmondás csak a táppénz lejárta után indul. Tehát ha a munkáltató felhív, hogy felmondott Neked, akkor az első keresőképes napon beviszed neki a táppénzes papírt, leadod és már nem kell dolgozni.

"Képzeld el, hogy megcsináltuk, hogy nem tudjuk megcsinálni. Már húzta a száját és berángatott, hogy csináljam meg, mert neki most azonnal kell."
Megcsináltátok, hogy nem csináltok semmit... Aztán húzta a száját, berángatott és megcsináltátok. Most akkor, mit csináltatok vagy mit nem? :D
Legalább jó pénzt kapsz érte? Magánoviban dolgozó ismerőseim vidéken nettó 200.000 felett kapnak. Túlóra nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!