Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért gondolják egyből azt,...

Miért gondolják egyből azt, hogy széttetem a lábam a főnöknek, csak mert följebb kerültem?

Figyelt kérdés
Fölkerültem a tervező osztályra, és mivel viszonylag fiatal vagyok, 25 éves, 3 év munkatapasztalattal, ez sokaknak nem tetszik. Pont olyanoknak, akik 40-50 évesen ugyanott vannak, ahol 20 évesen kezdtek. A fiataloknál nem tapasztalom ezt a rosszindulatot. De ezek az idősebb kollégák nem vették jó néven, hogy följebb kerültem, és konkrétan az egyik azt hangoztatja, hogy egy büdös k_rva vagyok, biztos csak azért kerültem oda, mert a főnöknek a kedvére tettem (ő csúnyábban fogalmazott). És ezzel van még aki egyetért. Biztos savanyú neki a szőlő, hogy ő 40 év alatt nem került oda, ahova én, 3 év után, de erről nem én tehetek. Csakis a munkámnak köszönhetem, hogy ott vagyok most ahol, semmi olyan dolgot nem tettem érte, ami erkölcstelen lenne. Főleg, hogy a főnökeim mind házas emberek! De miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni, hogy egyből erre gondolnak az emberek? És még híresztelik is? Mi jó nekik ebben?
2020. nov. 14. 16:22
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%
Ilyen a világképe, nem tudsz vele mit kezdeni, maximum egy olyan közegbe elmenni, ahol jobb emberek vannak.
2020. nov. 14. 17:24
 12/30 anonim ***** válasza:
64%
Esetleg ha van racionális oka, pl. van diplomád, neki meg nincs, akkor mondhatod, hogy a diploma és a szerencse együttes hatása, azt hátha elfogadja.
2020. nov. 14. 17:25
 13/30 anonim ***** válasza:
78%
És tudok is egy racionális okot, pl. ha ő így beszél másokról, te pedig nem, akkor téged jobban kedvelnek, mint őt és ezért szeretnének veled dolgozni a tervezési osztályon, vele meg nem.
2020. nov. 14. 17:26
 14/30 anonim ***** válasza:
81%

"Pont olyanoknak, akik 40-50 évesen ugyanott vannak"

Tehát kezdőként, és mindössze 25 évesen sokkalta többet tudsz náluk, mint akik évtizedek óta ezt csinálják.

Ez telesen egyértelmű.

Vagy mégsem?

2020. nov. 14. 17:26
 15/30 anonim ***** válasza:
95%
14: Nekik nem, mert nem akarják elfogadni ezt a verziót, nem illik a világképükbe.
2020. nov. 14. 17:27
 16/30 anonim ***** válasza:
50%

"Csakis a munkámnak köszönhetem, hogy ott vagyok most ahol"

Mi ezt elhisszük neked.

Hiszen magától értetődő, hogy odamész -fiatal lányként- egy céghez és azonnal feljebb kerülsz kezdőként, mint akik ezt csinálják már 30 éve.

2020. nov. 14. 17:32
 17/30 anonim ***** válasza:
11%

"széttetem a lábam a főnöknek"

A cégnél ezt már mindenki tudja.

2020. nov. 14. 17:34
 18/30 anonim ***** válasza:
85%
4-es vagyok, én meséltem a kissé agresszív törtető fiatal csajról. Azt még elfelejtettem mondani, hogy végül csak összejött a főnökkel. igaz nem előrelépés előtt, hanem utána. szóval lehet valakinek tetszel...
2020. nov. 14. 17:38
 19/30 anonim ***** válasza:
91%

Ahol én dolgozom, két év alatt felajánlották hogy legyek csoportvezető. (Nem fogadtam el)

Nem nyalok, szókimondó vagyok, a nagyfőnöknek is anyáztam már párszor.

Kis híján az állásomba került.

A munkát tisztelettel, becsülettel végzem, de nem hagyom, hogy ebbe beletiporjanak, kortól, nemtől, rangtól függetlenül bárki ellen kiállok a magam igazáért.

Munkám során velem van szinte a legkevesebb probléma, a szalag (gyárban dolgozom) miattam kb hetente áll egy-két másodpercet, hibát szinte nem csinálok ellenben "megfogok" egy csomó más hibát (ne engedjünk el hibát, ez a mottó)

Más itt van 10 éve, és amikor nekem mondták, hogy legyek csopi, neki persze nem tetszett (biztos nyalok a főnöknek)

Az már más kérdés, hogy az illető sokkal több hibát ejt, és több probléma van a munkájával..

Van félévente értékelés, és gyakorlatilag mindig azoknak a legnagyobb a pofájuk (miért kaptam gyengébbet mint -ő- meg -ő-) akikkel a legtöbb a gond.

2020. nov. 14. 17:41
 20/30 anonim ***** válasza:
95%
Ne adj a sugdolózók véleményére. Tudod amit tudsz, Téged úgy léptettek feljebb, ahogy. A többieknek ehhez semmi köze. Nem egyedüli eset vagy az országban. Legyen nyugodt a lelkiismereted.
2020. nov. 14. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!