Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Rontott táppénz??

Rontott táppénz??

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem tudok ez pontosan melyik kategóriába illene, szóval ide rakom a kérdést.

A történet a következő: Október 28-án kikértem magamat táppénzre a háziorvosomtól, ugyanis rosszul éreztem magamat. Teszteltek koronavírusra, pozitív lett. November 5.-én jeleztem a háziorvosom felé, hogy már tünetmentes vagyok, kérjenek az ÁNTSZ-től számomra feloldást.

A gond itt kezdődött, több hibát is vétett a háziorvosom az esetemmel kapcsolatban, viszont van egy nagyobb hiba, amely nagyon kitűnt és a jelenlegi kérdést képezi: elfelejtettek Október 28-án engem bejelenteni táppénzre. Állítólag "orvosolták" a problémát, viszont mindenki mástól azt hallom, hogy visszamenőleg maximum 2 napra jelenthetik be a táppénzt, ők meg lazán 8 napos késéssel tették ezt meg.

A kérdésem a következő: valóban lehetséges volt-e, melyet a háziorvosom csinált, tehát érvényes-e a táppénzem? Le lehet ezt ellenőrizni valahol? Amennyiben nem érvényes, hol és mit kell kitöltenem, hogy ezt helyrehozhassa a doki?

2020. nov. 10. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha az orvos hibázott, akkor természetesen tud visszamenőleg korrigálni. Ezen nem kell aggódni!
2020. nov. 10. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni a tp papírt, ha azon az van, akkor azt a munkáltatónak leadni, aki pedig elszámolja, így ha kapsz pénzt le is lett jelentve, szóval tudta korrigálni.
2020. nov. 10. 19:44
 3/5 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm!

Holnap reggel megyek a dokihoz a papírért, remélem jó lesz.

2020. nov. 10. 19:53
 4/5 anonim ***** válasza:
2es vagyok, esetleg lehet még ügyfélkapun is utána lehet nézni, ugye ott a biztosítási jogviszonyok mind lekérdezhetők, de ezt pontosan nem tudom...
2020. nov. 11. 22:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem egy szakértőt. Elmondása szerint amennyiben van koronavírusos fertőzésről határozatom, akkor visszamenőleg bármeddig kiállíthatja a háziorvos a táppénzt a helyzetre való tekintettel. Ellenkező esetben 5 napra visszamenőleg állíthat ki, egyébként főorvostól kell fellebbezést kérnie.
2020. nov. 12. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!