Rontott táppénz??
Sziasztok! Nem tudok ez pontosan melyik kategóriába illene, szóval ide rakom a kérdést.
A történet a következő: Október 28-án kikértem magamat táppénzre a háziorvosomtól, ugyanis rosszul éreztem magamat. Teszteltek koronavírusra, pozitív lett. November 5.-én jeleztem a háziorvosom felé, hogy már tünetmentes vagyok, kérjenek az ÁNTSZ-től számomra feloldást.
A gond itt kezdődött, több hibát is vétett a háziorvosom az esetemmel kapcsolatban, viszont van egy nagyobb hiba, amely nagyon kitűnt és a jelenlegi kérdést képezi: elfelejtettek Október 28-án engem bejelenteni táppénzre. Állítólag "orvosolták" a problémát, viszont mindenki mástól azt hallom, hogy visszamenőleg maximum 2 napra jelenthetik be a táppénzt, ők meg lazán 8 napos késéssel tették ezt meg.
A kérdésem a következő: valóban lehetséges volt-e, melyet a háziorvosom csinált, tehát érvényes-e a táppénzem? Le lehet ezt ellenőrizni valahol? Amennyiben nem érvényes, hol és mit kell kitöltenem, hogy ezt helyrehozhassa a doki?

Rendben, köszönöm!
Holnap reggel megyek a dokihoz a papírért, remélem jó lesz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!