Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy bírnátok ki azt a poklot,...

Hogy bírnátok ki azt a poklot, ha előreláthatóan hónapokig home office-ba kényszerülnétek?

Figyelt kérdés
2020. nov. 10. 16:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
55%

- Tedd le leendő KKV-d alapjait, és keress piacot, építs barnd-et

Magage-el magad

- Keresd meg a hiányterületeket

- Gyűjts bélyegeket

- Tervezd meg a következő közös programot akkorra, ha már nem lesz ilyen helyzet, hozz létre eseményt.

- Segíts azzal, hogy válaszolsz kérdésekre

- Tervezd meg az Adventi koszorúdat, a karácsonyi bevásárlást, készíts egyedi ajándékokat

- Készülj fel, hogy írásban kell kommunikálnod

- Nézz meg egy felületet, ahol megtanítják a célorientált kérdések feltételét

- Több idő jut a kisállatokra, növényekre, az nagy felelősség azért

2020. nov. 10. 20:12
 22/26 anonim ***** válasza:

- Építs arra, hogy jobb legyen az összeköttetésed

- Érd el, hogy kommunikatív legyél és több felületet elérj egyszerre

- Multiplikálódj

- Nyerd meg a másikat a céljaidnak, hogy egyszerűsödjön a problémád

- Ne keress problémákat

- Beszélj a problémákról

2020. nov. 10. 20:19
 23/26 anonim ***** válasza:
Hónapokig biztos senki nem kényszerül most már HOba, állítólag november végén elkezdik forgalmazni az oltóanyagot (magyarországra nem tudom mikor jut el)
2020. nov. 10. 20:22
 24/26 anonim ***** válasza:

Én inkább attól félek mi lesz ennek a hozadéka gazdaságilag. Attól félek a jövőben nagy elbocsátások várnak majd a vírus okozta válság miatt.

Úgyhogy inkább arra gondolj hogy van munkád hála égnek. Van egy olyan érzésem hogy lesz még egy ennél rosszabb szakasz is

2020. nov. 11. 06:40
 25/26 anonim ***** válasza:
Nekem ez az álmom, könnyen "kibírnám", konkrétan imádnám. Mennyország.
2020. nov. 11. 10:11
 26/26 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, a kedves kérdezőnek mitől pokol a home office. Mikor én dolgoztam home office-ban, volt pár olyan dolog, amit nagyon nem szerettem benne. Igaz, az nem most volt, hanem pár éve.

Az egyik ilyen az unatkozó menedzserek b***ogatása volt. Volt az akkori munkahelyemen néhány olyan túlfizetett majom, aki azzal próbálta igazolni a foglalkoztatása szükségességét, hogy időről időre kinézett magának valami alacsonyabb szintű kollégát és humán BI-t játszatott vele: csináljál már nekem egy kimutatást arról, hogy az izének a hogyishíjjákja mennyi volt az elmúlt két hétben és ez hogyan aránylott a mittudoménmihez. Ő is össze tudta volna kattintgatni magának, de nem azért volt ő kisfőnök, hogy dolgozzon. Mikor az irodában dolgoztunk, az ilyet azok kapták, akik a kisfőnök irodájától a dohányzóig vezető útvonal közelében ültek és éppen ott voltak, mikor kipattant a fejéből az isteni szikra, home office-ban pedig bárkire rásózhatta, aki éppen elérhető volt Lyncen, mer' úgyis otthol vagyol, ráérsz, tíz perc az egész. Az ilyenek elkerülésére fejlesztettem ki azt, hogy nekem home office-ban is volt szigorú munkaidőm: reggel 8-tól délig, majd fél 1-től délután fél 5-ig lehetett zaklatni ilyenekkel, azon kívül nem tudott meghatni a nagyságos urak hülyesége. Le is szoktak róla.

Aztán szintén zavaró volt a céges IT infrastruktúra működésképtelensége. A munkavégzéshez szükséges adatok jó része hálózati meghajtón volt, amit véletlenül sem értünk el az irodán kívülről, ami pedig Citrixen át elérhető volt, borzasztó lassan működött. Itt csak akkor kapott észbe a cégvezetés, mikor látszott, hogy nagyon nincsenek meg az elvárt számok és nagyrészt azért, mert nem tudjuk végezni a munkánkat.

Volt még gond hardverek terén is: az irodában megszoktam, hogy két képernyőm van, kellett is, mert annyiféle adatot, rajzot, táblázatot böngésztünk. Otthon meg volt a laptop LCD-je, azt' annyi. Ennél magamon segítettem: megtaláltam egy évekkel korábban kiselejtezett CRT monitort, azzal hoztam össze a számítógépet és működött. Nyomtató és szkenner is kellett volna, azt meg a cégtől kaptam kölcsön.

Akkoriban ezek a problémáim voltak a home office-szal. Nem mondom, hogy pokolként éltem meg, de tény, hogy sok kellemetlenséget okozott. Most viszont nincs ilyen gondom: az ajtómon be sem férnek azok a fröccsöntőszerszámok, amikkel dolgozom, úgyhogy rám egyáltalán nem hatott a vírus, szóba sem került a home office.

2020. nov. 11. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!