Veletek volt már olyan, hogy úgy küldtek el a munkahelyről, hogy a főnök a kirúgásodat a többi dolgozó előtt közölte?
Velem egyszer, akkor csak úgy melékesen odavetette mellettünk elhaladva. Mondjuk szabálytalan is volt az elküldés módja és a hátralévő időm, legalább később ki bírtam vasalni belőle egyhavi végkielégítést, hogy cserébe ne pereljek.
Más helyen nem velem volt, de volt, hogy leépítés jött, és összehívtak egy találkozót minden dolgozóval és vezetővel, és felolvasták, hogy kik esnek bele a szórásba. Ezt sem tartom helyesnek. A dolgozónak, ha úgy tartja kedve, legyen meg az a joga, hogy egész az utolsó munkanapjáig titkolja a dolgot.
Ez szerintem kimeríti a nyilvános megalázás fogalmát. Ti hogy vagytok vele?
Munkaügyi bírósághoz érdemes fordulni, egyik eset sem szabályos és igen, ez nyilvános megalázás. A felmondást, kirúgást négyszemközt illik lerendezni. Én ilyenkor elengedném azt az egyhavi bért (tudom, sokaknak az is számít) és perre mennék, szarjanak csak be. Engem pl. a volt munkahelyemen kényszeríteni akartak plusz munkára bér nélkül a felmondásom után és nemet mondtam, tudták, ha tovább csesztetnek, akkor feldobom őket.
Eddig nekem szerencsém volt, ahány helyen dolgoztam, mindig én mondtam fel (lelki terrort alkalmazó főnökség, barom kollégák, nem megfelelő higiénia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!