A külföldi főnök rendszeresen visszalesi a dolgozókat a kamerán és nem enged pihenni, hol lehet jelenteni?
Akkor meg miért nem ezt kérdezted? vagy miért nem a Google-t használod?
"Fogalmatok nincs, ..."
Ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk is.
Üdv a Budáról.
Ott rohadjon meg a kamera előtt az ilyen. Biztos van még jó pár szabálytalanság a füle mögött. Ha pénzekkel is szabálytalankodik vagy számlákkal, jelentsd fel azért. A csalásért büntetni fogják, a dolgozókért nem, azok sajnos "értéktelenek" a törvény szerint. Illetve ha öltözöben , mosdóban is kameráz, lehet azért is megbüntetik. Ezért kéne a dolgozóknak összetartani és bejelentei, hogy márpedig most mindenki szünetet tart és enni fog, vagy felmondunk
De én úgy gondolom, nincs az a pénz, amennyirt egyilyen görénynek dolgozék, akkor már inkább koldulok, ennél az sem lehet rosszabb.
Akkor mégegyszer: munkavégzés területén kamarát elhelyezni LEGÁLIS. Munkaidoben nem engedni a pihenést szinten LEGÁLIS. Nincs miért feljelentést tenni. Arról, higy te konkretan idióta vagy, mert ez a kettő zavar, a 17 órás munkaidő nem, sem mi, sem a törvény nem tehet. Mindenütt ugyanezt a választ fogod tenni.
De megegyszer, nem kotelezo ott dolgozni, fel lehet, sőt, fel kellene mondani
"munkavégzés területén kamarát elhelyezni LEGÁLIS. Munkaidoben nem engedni a pihenést szinten LEGÁLIS. Nincs miért feljelentést tenni."
Nézz utána a mtk-ban és az adatvédelemnél, a pihenőidő nem biztosítása márpedig illegális, a másikhoz szintén szigorú előírások vonatkoznak és a munkavállaló írásos beleegyezése is kell. Azt én sem értem, miért dolgozna itt bárki egy napnál tovább, ez rabszolgatartás.
19!
Munkaidőben nincs pihenés, akkor dolgozni kell. A pihenőidő a munkaidő kívül van, akkor nem dolgozik. Pl 8 órás a munkaidőd, van egy fél órás szüneted, ez a piheni időd. Ha reggel 8kor kezdesz, akkor pl dolgozol 12ig, ez a munkaidő, utána fel 1ig pihenő idő, majd fél 1tol fel 5ig megintcsak munkaidő. Nem bonyolult. 8 és 12, illetve fel 1 és fél 5 között nem pihensz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!