Akik helyszínelőnek, halottkémnek, boncolónak stb mennek azok többsége pszichopata?
1
Mert felfordul egy normális embernek a gyomra, illetve bedilizik néhány hónap/év után...
5
Mentős ismerősöm is bedilizett. Szóval már egy sima mentőre is jobb egy érzéketlenebb.
Ahogyan nőgyógyásznak sem elsősorban
szexmániások/szatírok mennek, úgy az általad felsorolt munkakörökben sem valószínű, hogy gyakrabban vannak jelen ilyen-olyan patológiákkal élők.
Ha már a te gondolatmenetedet követem, én a fogorvosoktól és a vérvételeket végző laboránsoktól sokkal jobban tartanék😁 (irónia: on)
Ez egyén függő, egyáltalán nem érzéketlen az aki ilyen munkákat vállal, csak másmilyen a tűréshatára.
A hullák látványának az undora nem az empátiához köthető, hanem elemi ösztön a fertőzésforrással szemben.
Tehát simán lehet nagyon empatikus ember aki boncnok.
Mentősként a túlzott empátia már baj, a túlérzékenység úgy, hogy melletted haldoklik valaki megterhelő.
Volt szerencsém ismerni baleseti helyszínelőt, bűnügyi helyszínelőt, mindkettő nagyon normális, jó humorú, intelligens ember volt, utóbbi biztonságtechnikai mérnöki diplomával.
Boncmestert nem ismertem, de ők orvosok és mire orvosokká válnak az összes "orvostanonc" millió boncolást lát, tehát gyakorlatilag közömbössé válnak.
Mennyivel van jobb látványban része egy baleseti sebésznek, vagy sokszor egy bőrgyógyásznak?
Amellett én kevés undorítóbb dolgot láttam, mint amikor egy agyonirigyelt plasztikai sebész zsírleszívást végez. Nézz csak meg egy videót, konkrétan hányinger!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!