Elvárható egy sima dolgozótól hogy elfogadjon alacsonyabb bért, hogy a munkahely talpon maradhasson?
Dolgozzon annyit amennyit eddig, de bért ne kapjon annyit, mert a cég sz***ban van. És ezt nézze el az ember, hogy a cég talpon maradhasson.
Ez belefér?
Szerintem ilyen esetben fizesse ki az embereit teljes bérrel aztán küldjön el mindenkit és vegyen egy lakatot.
Én,a sima melós szorítsak a nadrágszíjon, hogy a cégnek jó legyen? Ennyi erővel küldjön el, fizesse ki ami jár felmondáskor és majd más helyen adnak nekem rendes bért.
"Nem vagy köteles elfogadni a bércsökkentést"
na most ez olyan dolog, hogy nem tudom nem elfogadni mert az októberben megjött szeptemberi bér már egyoldalúan megcsonkításra került a cég által. Nem egyeztünk bele, egyszerűen kevesebbet utaltak.
és most nálam a labda hogy ezt lenyelem és maradok, lenyelem és elhúzok, nem nyelem le és bíróságra viszem?
"és a vezetés sem kap abban az évbe osztalékot, jutalmat."
Hát azt csak a jóisten tudja. Ne legyünk naivak, azt lop ki-ment ki a cégéből amit csak akar.
Nincs rálátásunk se. Azt hazudik amit akar. Állítólag ő se teljes bért kapott. Akinek 6 anyja volt majd elhiszi. Én biztos nem.
Ez csak rajtad áll elfogadod-e.
- Ha nem, akkor rúgjon ki (ha nem írod alá a bércsökkentésről a papírt hamar ki is fog.) Akkor pedig fizesse ki a bentmaradt béred és viszlát.
- Ha elfogadod, akkor aláírod a bércsökkentésről a papírt, és igen, a munkavállaló áldozatot hoz, hogy a cég fennmaradjon.
A kérdésre válaszolva pedig: el nem várható ez egy dolgozótól, de vezetői részről egy próbát megérhet a lépés. Viszont még ha el is fogadnám, kezdeném küldözgetni az önéletrajzom, mert ennél a helynél már baj van és lehet nem húzza sokáig, ugyanis ez általában már egy utolsó utáni lépés, ha ilyet kérnek a munkavállalótól.
"ha nem írod alá a bércsökkentésről a papírt"
na most a gond az (rögvalóság) hogy semmiféle papírt nem kellett és nem is fog kelleni aláírni. papíron továbbra is él a régi bér és a régi szerződés.
csak épp nem adja oda.
" és lehet nem húzza sokáig, ugyanis ez általában már egy utolsó utáni lépés"
Állítólag volt már ez ilyen húzása tizenévvel ezelőtt, akkor is siratták-temették, azóta is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!