"A főnök az, aki bármelyik közvetlen beosztottjának a helyébe be tud ugrani helyettesíteni." Mi a vélemény erről?
Teljesen egyetértek, az ilyen főnököt inkább vezetőnek nevezik és csak akkor tud kontrollt gyakorolni a beosztottak, - vagyis szebb szóval -, a munkatársak felett, ha pontosan tudja, milyen feladatot végeznek.
Viszont nagyon sok esetben, inkább keresik a megfelelő személyt a helyettesítésre vagy a betanításra, ha pedig jutalmazásról van szó, olyan ember kerül javaslatra, akinek könnyebben normázható feladata van, nem pedig a kimondott gondolkodást igénylő.
Régen eladóként dolgoztam részlegvezetőként. Drogéria, ahol pelenkától a luxus parfümig mindent árultunk. Én a parfümökért, a sminkekért, és a krémekért feleltem, mindenről tudtam beszélni, hatalmas termékismeret kellett, plusz a különböző márkák képviselőivel kapcsolatot tartani. A boltvezető, aki a közvetlen felettesem volt, ki sem tudta ejteni a márkák nevét, fogalma sem volt mi kell érzékeny bőrre vagy pattanásokra, melyik parfümnek mik az összetevői, vagy melyik a legújabb szempillaspirál, amit kiemelt helyre kell rakni. Nem ez volt a dolga. Cserébe ő kommunikált a vezetőkkel, ő ismert mindenféle fogyasztóvédelmi szabályt, ő tudta a határidőket, ő írta meg 30 emberre a beosztást.
Ez most csak egy féle munkakör, de egy nagyobb üzletben nincs az a boltvezető, aki minden részlegen ismeri a termékeket. Hiszen akkor nem lenne szükség részlegvezetőkre. Persze, nyilván bele tudna tanulni, de ahhoz kéne egy minimum fél év, hogy stabil termékismerete alakuljon ki.
ez a munkától függ. persze az ideális ez lenne, de nálunk pl. annyira összetett és szövevényes minden feladat, hogy képtelenség lenne átlátni mindent egyetlen embernek. úgy van fölépítve, hogy vannak kisebb csoportok a főnök alatt, akiknek szintén van egy vezetőjük, de ő nem főnök, viszont ő jobban átlátja a kisebb csoport minden feladatát. de még ő se mindent, viszont minden feladatra van legalább 2 olyan ember, akik kívül-belül tudják az egészet a részletekig.
nem elvárható, hogy mindent tudjon a főnök, de hogy nagy vonalakban értse, az fontos, mert sokszor döntéseket kell hoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!