Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » "A főnök az, aki bármelyik...

"A főnök az, aki bármelyik közvetlen beosztottjának a helyébe be tud ugrani helyettesíteni." Mi a vélemény erről?

Figyelt kérdés

Teljesen egyetértek, az ilyen főnököt inkább vezetőnek nevezik és csak akkor tud kontrollt gyakorolni a beosztottak, - vagyis szebb szóval -, a munkatársak felett, ha pontosan tudja, milyen feladatot végeznek.

Viszont nagyon sok esetben, inkább keresik a megfelelő személyt a helyettesítésre vagy a betanításra, ha pedig jutalmazásról van szó, olyan ember kerül javaslatra, akinek könnyebben normázható feladata van, nem pedig a kimondott gondolkodást igénylő.

2020. okt. 17. 10:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Régen eladóként dolgoztam részlegvezetőként. Drogéria, ahol pelenkától a luxus parfümig mindent árultunk. Én a parfümökért, a sminkekért, és a krémekért feleltem, mindenről tudtam beszélni, hatalmas termékismeret kellett, plusz a különböző márkák képviselőivel kapcsolatot tartani. A boltvezető, aki a közvetlen felettesem volt, ki sem tudta ejteni a márkák nevét, fogalma sem volt mi kell érzékeny bőrre vagy pattanásokra, melyik parfümnek mik az összetevői, vagy melyik a legújabb szempillaspirál, amit kiemelt helyre kell rakni. Nem ez volt a dolga. Cserébe ő kommunikált a vezetőkkel, ő ismert mindenféle fogyasztóvédelmi szabályt, ő tudta a határidőket, ő írta meg 30 emberre a beosztást.

Ez most csak egy féle munkakör, de egy nagyobb üzletben nincs az a boltvezető, aki minden részlegen ismeri a termékeket. Hiszen akkor nem lenne szükség részlegvezetőkre. Persze, nyilván bele tudna tanulni, de ahhoz kéne egy minimum fél év, hogy stabil termékismerete alakuljon ki.

2020. okt. 17. 16:12
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Ebben az esetben az én főnököm nem főnök, mert a feladataim 95%-ának azt sem tudná, hogyan kezdjen neki. (De persze ettől függetlenül mindent mindig jobban tud.)
2020. okt. 17. 18:29
 13/17 anonim ***** válasza:
89%
Megnézném bármelyik főnökömet, mennyire tudna beugrani bármelyikünk helyére, van, akit így sem tudunk helyettesíteni teljes értékűen, ha kiesik. 😁
2020. okt. 18. 12:47
 14/17 anonim ***** válasza:
37%
Én Német cégnek dolgozom a magyar főnökök csak parancsolnak de ha a gyár tulajdonos eljön és végig néz a szalagon pillanatok alatt meg mondja, hogy lenne jobb és meg is mutatja, hogy kell és megszervezi a munkát, hogy gyorsabb legyen a teljesítmény. Érdekes nekem az volt mielőtt haza ment volna hozott be süteményeket és üdítőket, hogy fogyasszuk el.
2020. okt. 19. 05:36
 15/17 anonim ***** válasza:
64%
Egy kisebb cégnél sztem így van. Egy nagyobb cégnél sztem az fontosabb, hogy tudjon egy csapatot vezetni és tudja, kinek kell delegálni a feladatokat - és az, hogy tisztában legyen az esetleges problémákkal és azért legyen egy átlátása arról, hogy a csapatában, csapataiban éppen mi folyik. Az sztem egy főnöktől nem elvárható, hogy minden csipcsup dolgot vezessen magának és minden apró részfeladatot kenjen-vágjon. De ha gond van, akkor legyen benne annyi feladattudat, hogy megpróbálja megérteni, hogy mi a probléma.
2020. okt. 26. 12:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

ez a munkától függ. persze az ideális ez lenne, de nálunk pl. annyira összetett és szövevényes minden feladat, hogy képtelenség lenne átlátni mindent egyetlen embernek. úgy van fölépítve, hogy vannak kisebb csoportok a főnök alatt, akiknek szintén van egy vezetőjük, de ő nem főnök, viszont ő jobban átlátja a kisebb csoport minden feladatát. de még ő se mindent, viszont minden feladatra van legalább 2 olyan ember, akik kívül-belül tudják az egészet a részletekig.

nem elvárható, hogy mindent tudjon a főnök, de hogy nagy vonalakban értse, az fontos, mert sokszor döntéseket kell hoznia.

2020. okt. 26. 20:20
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb cégnél simán így van, hogy az EV, akié a cég, kénytelen átlátni mindent, és “beleártani” magát a konkrét melóba akkor is, ha van alkalmazottja. De egy nagyobb multinál mondjuk, vagy egy sima cégnél, ami sok alkalmazottat számlál már egész mást jelent a “főnök” (elég tág értelmezés ez szerintem, mert vannak szintek igazából) Ott a vezetői képességeken van a hangsúly. Hogy lássa a nagy egészet, illetve értsen az emberekhez, megfelelően tudja kiosztani a feladatokat, stb. A “letolást” pedig ne passzióból csinálja, hanem egyszerre nézze a cég és az emberek érdekeit közben. Mindemellett ő az, akit mindenki utál nagy eséllyel, mindegy, hogy végzi a dolgát, plusz ő viszi el a balhét sokmindenért. Nem könnyű feladat szerintem semelyik szektorban sem, nehéz is jól csinálni.
2020. okt. 27. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!