Bunkóság lenne megkérdezni hogyan is szólíthatom?
Nem bunkóság, nyugodtan kérdezd meg hogy hogy szólíthatod.
Ebből nem az jön le, hogy elfelejtetted a nevét, hanem hogy hogyan szereti ha szólítják - ez jófejség.
(Én pl imádom ha megkérdik, mert utálom a nevem "hivatalos" becézését)
Szerintem éppen, hogy udvarias gesztus. Én akkor is megszoktam kérdezni, hogy ha valakit mindenki egy bizonyos becenéven szólít, hogy szólíthatom-e úgy vagy a kereszt nevén. Mert sok esetben ezek a becenevek, esetleg gúny nevek, olyan tőrténettel amit én nem is ismerek. Vagy éppen csak a barátai hívják így.
Bemutatkozáskor valójában nagyon sokan elfelejtjük a másik nevét, például különösen akkor mikor egyszerre mondjuk a nevünket, szinte lehetetlen érteni a másikét. Sokan rosszul emlékeznek a névre és egy olyan néven szólítják a másikat ami legfeljebb kezdőbetűben egyezik vagy sokszor abban sem. Nagyon sokan ebben a helyzetben egyébként nem is szólnak a másiknak.
Éppen az ilyen kínos szituációk miatt jó ötlet megkérdezni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!