Otthonról dolgozók! Hogy szoktatok vissza a "normális kerékvágásba"?
Sziasztok!
Lassan 2 éve home office-ban dolgozom. Igaz, hogy jobban hajtottam mint egy irodában, de magam osztottam be az időmet, teljesen a magam ura voltam. Ez az idő pont elég volt ahhoz, hogy elszokjak attól, hogy reggel 6-kor kelek, 1 órát állok a dugóban a belvárosban, majd 8-16-ig be vagyok zárva egy irodába, ha van munka ha nincsen.
Mivel a jelenlegi helyemen úgy néz ki, hogy nem lesz fizetésemelés, így jelentkeztem egy irodába, jóval több pénzért.
Viszont tudom, hogy baromi nehéz lesz visszaszokni, hiába volt meg a napi rutinom, hiába keltem korán, azért az nem ugyanaz.
Nektek hogy sikerült visszaszokni X év után ahhoz, hogy minden nap menni kell, megint visszarázódni az irodai légkörbe stb?
Uhh.. sajnálom. Nekem most 4 hónap után is kínzással ért fel, hogy újra be kellett járnunk, gyűlölöm, még mindig nem tudtam visszaszokni. :(
Bocsi hogy nem tudok tanácsot adni, de én is kíváncsi vagyok hogy mások tudnak-e tippeket...
A logikát sem értem egyébként. Az irodai munkák 80%-a elvégezhető otthonról. Így nem kell irodát fenntartani, fizetni sokaknak a bejárást, plusz nincs villany-vízszámla sem. De valamiért a munkáltatók többsége úgy van vele, hogy az a biztos ha bent van az ember, mert akkor dolgozik is.
Ez persze nem mindig van így. :D
Ennél a cégnél az 5-6 óra munka sajnos nem opció, itt 8 órás van.
Én is próbáltam home office munkákat keresni, egyet találtam ami nem úgy kezdődött, hogy "légy a saját magad főnöke!" és nem értékesítés volt, onnan még várok visszajelzést.
Én elvagyok egyedül itthon egész nap, elfoglalom magam a munkával és élvezem, hogy nem krákog mellettem senki, nincs hangzavar stb. :D
Amúgy is kissé antiszoc vagyok, a barátokkal épp elég találkozni, nagyon nem vágyom az irodai környezetre.
Én szeptember óta minden második héten HO-zok.
Én nagyon szeretem, bejárva is 6:30kor kelek meg így is, de így 6:45kor már a gépnél. 3-kor lecsukom a laptopot enyém az egész délután.
Igaz HO-ban nincs fizetett túlóra, de napi másfél órát nyerek így legalább.
Plusz a nem kell szépen felöltözni:D
Egy nap így is kell visszaszokni, bár nálunk jó a csapat és értelmes a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!