Ma lettem 18 éves. Mostantól teljesen megváltozik az életem, vagy megy minden ugyanúgy a normális kerékvágásba? Mi a felnőtté válás előnyei és hártányai?
Az én életemen anno az égvilágon semmit nem változtatott. Augusztusi vagyok, a 18. szülinapom után mentem 12.-be, úgyhogy ugyanúgy otthon laktam, szülők tartottak el, ugyanazok az elfoglaltságaim voltak. Dohányozni sose dohányoztam, alkoholt meg egészségügyi okokból nem fogyaszthatok, szóval konkrétan nem változott semmi. :D
Amúgy (ha nem a jogi értelmét nézzük), felnőtt sem egy számtól leszel, hanem inkább az életmódodtól, viselkedésedtől. Én is hasonlót mondanék kihívásnak, mint az első, hogy magadnak kell igazgatni az életedet, a saját ügyeidet kell intézned, neked kell ellátni magadat, és neked kell felelősséget vállalnod, ha valami nem sikerül. De én ezeket nem akkor éltem át, amikor betöltöttem a 18-at, hanem amikor egyetemre mentem másik városba, 19 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!