Aki munkakezdés után 10 perccel már „kiszalad a boltba“ az miért nem munka előtt intézi el ezt?
Munkatársam rendszeresen azt csinálja hogy megjön (eleve késve többnyire) majd 10-15 perc után (mely idő alatt még uyge semmit se csinált, neki se kezdett a melónak) felkiált: akkor kiugrok a kisboltba!
És elmegy.
Van arra magyarázat, hogy ezt miért nem meló előtt intézi?
De úgy is kérdezhetem, miért nézik el neki? Miért nem mondják neki egyszerűen : kimehetek? nem!
Lehet, hogy stukálni kezdett és gyorsan vennie kell, ami kell...
Vagy bedob egy felest :P
Te meg gyakorizol, nem? :D
Mert ezzel is csökkenteni akarja azt az időt amit a melóval tölt el.
A kérdés inkább az, hogy ha ezt a főnök engedi te miért a másikra irigykedsz ahelyett, hogy te is szarnál bele az egészbe és így intéznéd a bevásárlásod?
Én szoktam ezt csinálni, két oka van főleg:
- gyakran már munkában szembesülök vele, hogy megfeledkeztem a reggelimről
- csak a munkaidőm kezdete után nyitnak a boltok
Mondjuk én rendszerint korábban érkezek mint kéne, és tovább is maradok, úgyhogy nekem nem lesz kevesebb ettől a munkaidőm. Biztos van aki csak lógni akar ezzel.
Gondolom, azért nézik el, mert nem ügyfeles, pénztáros, stb. ahol folyamatosan ott kell lenni, hanem az a lényeg, hogy el legyen végezve a munka.
Nálunk sem mérik az időt :) Senkit sem érdekel, hogy 7 óra alatt, 8 óra alatt végezted el, amit kell. A lényeg, hogy határidőre meglegyen. Nem azon a 10 perces boltba kiugráson fog múlni, hogy valaki jól végzi-e a munkáját.
"hogy beleszarik, mert megteheti"
Röviden igen, csak kérdés miért teheti meg.
Ez már nem is beosztotti hiba, ez már főnöki hiba.
Ehhez újjá kéne születnem. 8kor kezdődik a munkaideje, beállít fél 9kor, majd miután eleve fél órát késett már rikoltja is, akkor kiugrok a boltba.
Miközben a melóhely felé jövet 1 pékség, 1 közért és 1 aldi előtt jön el.
Hogy ezt miért hagyják tűrik az nekem magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!