Nem irónikus az, hogy olyan ember mondja, hogy "fáradt", aki egyébként otthonról dolgozik a gép előtt?
Mitől fáradt?
Utaznia kellett 1 órát tömegközlekedéssel? Nem.
Hajnalban kellett kelnie? Nem.
Fizikai munkát végzett úgy, hogy alig bír a lábán állni? Nem.
Vicc.

Ha mondjuk a monitort nézi egész nap, mert programozó vagy vágó vagy akármi, akkor az azért elég fárasztó.
Az avonos rendelgetők de

Cseréljünk Kérdező!
Én elvégzem a te fizikai munkádat, te végezd el az én szellemimet, aztán egy hónap múlva elbeszélgetünk.:)

Kérdező, te abban fáradsz el, amit a kérdésedben felsoroltál, viszont a munkahelyeden kipihened ezeket a fáradalmaidat?
Más rendes ember a munkahelyén fárad el, függetlenül attól, hogy otthon csinálja-e, vagy a munkahelyén.
Ismerek olyat, aki eleve otthon dolgozik. Egy amerikai cég európai képviselője. Az egész világgal kapcsolatot tart. Délben kezdődik a munkaideje és este 8-kor van vége. Van, amikor akkor sem ér véget. Na???

"Utaznia kellett 1 órát tömegközlekedéssel?"
Kettős mérce. Ha a gép előtt ülés (és agyalás) hat-nyolc-tíz órán át nem lehet fárasztó, akkor egy órát ülni, ácsorogni egy járművön, amit még csak nem is te vezetsz, miért volna az?
A másik kettő meg nem kizárólagos szempont, amitől el lehet fáradni.

Én általában nem szoktam lehurrogni a kérdezőket, mert szerintem még egy gyakran ismételt vagy egy provokatív kérdésből is kerekedhet értelmes vita (a szó jó értelében).
Viszont most kivételt teszek.
A kérdésedről az jutott eszembe, hogy te jó régen használhattad az agyadat, gondolkozhattál órákon át, hogy nem tudod, hogy az milyen fárasztó is tud lenni...

Én is a gép előtt ülök, home office-ban. Kényelemben vagyok, szeretem csinálni, de ma is elfáradtam benne. Tegnap is, azelőtt is. A feladatok változatosak, de 99%-ban teljes agyat kívánnak. Van, hogy kreatív, nyitott gondolkodás kell, máskor biorobotba kell átmennem - szerintem ma egész nap ugyanazt a 3 billentyűt nyomogattam, de persze még ilyenkor is minden egyes ilyen akciót 3 helyre leadminisztrálok és önmagamat ellenőrzöm, hogy tutira jól csináltam-e mindent... fizikai oldalról a szememet kell időnként pihentetnem (2 monitort figyelek szimultán), vagy nyújtanom kell.
Nekem amúgy nem volt különösebb gondom a munkába járással, szerettem azt a napi 2xfél óra levegőzést.
Végeztem életem során fizikai melót is, többet is, egész más jellegű fáradtságot ad a kettő. Még csak összevetni sincs értelme. Ahogy a szellemi munkák sem egyformán veszik igénybe az agyat. Aki ilyen kérdést feltesz, még nem végzett szellemi munkát. Tisztára, mint amikor régen nagyapáink nem értették, mibe fáradtunk el, a tanulásba? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!