Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha valami betegséget elkapnál...

Ha valami betegséget elkapnál a kollégádtól, utólag szóvá tennéd?

Figyelt kérdés

2020. szept. 23. 14:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
48%
Dede, megfertőzött engem, "nagyon örültem neki". xD
2020. szept. 23. 16:54
 12/34 anonim ***** válasza:
13%

Soha nem voltam influenzás, pedig megjártam a fősulis kilót és közösségben dolgozom.

A D-vitamin rendszeres szedése 90%ban csökkenti azt, hogy influenzás legyél.

2020. szept. 23. 16:54
 13/34 A kérdező kommentje:
11: Mennyi idős volt a kolléganőd?
2020. szept. 23. 16:58
 14/34 A kérdező kommentje:
Reagált arra vmit, hogy elkaptad tőle?
2020. szept. 23. 16:59
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Mégis miből tudod minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy egy náthát a kollégádtól kaptál el? El lehet kapni buszon, családtagtól, eladótól az üzletben stb Ez a fajta vádaskodás csak arra jó, hogy felesleges feszültséget szítson a munkahelyen
2020. szept. 23. 18:44
 16/34 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudom mennyi idős volt. Semmit sem reagált.
2020. szept. 24. 16:33
 17/34 anonim ***** válasza:
73%
Nem szólnék neki, nyilván nem viccből jött be dolgozni. Náthásan én is megyek, ha lázam van és ágyból se bírok ki kelni akkor nem megyek. A gyerekem bármikor megbetegedhet akkor vele kell otthon maradnom, így úgymond egy kis nátha miatt nem hiányozhatok. Lehet kollégád is így van.
2020. szept. 28. 16:19
 18/34 kriszpo ***** válasza:
75%

12-es! Az, hogy valaki milyen fertőző betegséget kap el, az sok minden függvénye. Persze elsősorban az immunrendszertől függ (de vannak kivételek). Eléggé merész kijelentés, hogy csupán a D-vitamin (ami igazából egy hormon) rendszeres szedése megóv mindenkit az influenzától. Az, hogy Ön (állítólag) még soha nem volt influenzás, az nem azt jelenti, hogy ezután nem lehet az.

Kérem, hogy ennek a témának alaposan nézze utána HITELES forrásokból.

A kérdésre válaszolva: Ha 100%-osan biztos lennék abban, hogy egy bizonyos "kollégától" kaptam el, akkor igen szóvá tenném, de okosan kell bánni a vádaskodásokkal. Azért lenne erre szükség, mert akkor talán jobban figyelne a körülötte lévő emberekre. Bár tudjuk jól, hogy sajnos vannak olyan emberek, akiknek mondhat az ember bármit....

2020. okt. 2. 08:16
 19/34 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudott megfogni, úgy tűnik pont Ön az, aki nem tájékozott a témában.

Tessék, íme a HITELES forrás: Orvosi Hetilap 2012.05.01. száma:

„A D-vitamin szint 37,5-50 nmol/l-ről 75-100 nmol/l-re történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törések számát 26%-kal, az 1-es típusú diabetes előfordulását 78%-kal, az összes daganat gyakoriságát 35%-kal, az influenzás megbetegedések számát 90%-kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást 7-10%-kal mérsékelné, és az átlagélettartam két-három évvel nőne. Ezeket az adatokat Magyarországra vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció D-vitaminpótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkennének."

(19. oldal)

[link]

És milyen "érdekes", hogy szeptember 11-én dr. Lenkei Gábor felszólalásában éppen ezt idézte, és innentől kezdve sok hírportál is lehozta a D-vitamin fontosságát.

Legutóbb, pl. most szerdán az Index írt erről: [link]

Ajánlom figyelmébe Szent-Györgyi Albert és Béres József munkásságának tanulmányozását is.

2020. okt. 2. 08:41
 20/34 A kérdező kommentje:
18-as köszi szépen. Nem az a gond hogy ha valaki náthásan dolgozik, hanem hogy nem kezeli megfelelő diszkrécióval. Tehát nem húzódik el, közel hajol, nem figyel oda az egyéni higiéniájára. Vagy ha valaki odamegy hozzá, akkor nem figyelmezteti a betegségéről.
2020. okt. 2. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!