Betegszabadság alatt otthonról kellett dolgoznom mert más nem tudta volna megcsinálni a határidős feladatot. Kb.30 óráról van szó. Ezt nem kéne elszámolni utólag a munkaidőmben? Van erre valami jogszabály?
Nalunk ugy van ha pl csak keszenletben is vagyok (azaz pl beteg vagyok de nem iratok tappenzt)de barmikor ha behivnak par oras kisegitesre, azalatt( de altalaban nem hivnak be), a jelenletin az siman ledolgozott napnak lesz beirva es kesöbb letulorazzuk
Megbeszeles kerdese
Jogszabály arra van, hogy keresőképtelenség (értsd: táppénz, betegszabadság) alatt nem vagy keresőképes, ergo nem kell dolgoznod. Sőt, ha az gátolna a gyógyulásban (mert pl. az orvos által kért ágynyugalom helyett a gép előtt ülsz, és ezzel lassítod a gyógyulás folyamatát), akkor egyenesen tilos dolgoznod. Máskülönben akár még a táppénz is megvonható tőled, ha bizonyítottan emiatt tovább lennél beteg. (Persze az más kérdés, hogy ennyire még egy munkáltató sem idióta, hogy ezzel arcul köpje magát.)
Az, hogy otthonról csinálod meg a munkádat, az nem betegszabadság, hanem csúnya idegen szóval home office. Meg lehet egyezni a munkaadóval, akár rendszeresen, akár alkalmi jelleggel, hogy otthonról végzed a munkádat. Ez külföldön bevett gyakorlat. Sok olyan munkakörben, ami távolról végezhető, nem is várják el a helyszíni megjelenést. Meg arra is rengeteg példa van, hogy arra az időre, ameddig valaki beteg, de nem olyan jellegű a betegsége, hogy az a munkavégző képességét befolyásolná, csak pl. nem tanácsos közösségbe mennie, vagy mittudomén megy a hasa, és azért az egy irodaházban mégis csak macerásabb, mint otthon. ;-) - szóval ilyen esetben sokszor engedélyezik, hogy otthonról dolgozzon az ember.
Amire a rendes, 100%-os fizetés jár.
Olyan nincs, hogy táppénz alatt neked dolgoznod KELL.
Egyfelől senki sem pótolhatatlan, másfelől pedig ezt előre kellett volna tisztázni. Pláne, hogy ennyi munkáról van szó.
Én nem szoktam azon rugózni, ha szabadság alatt felhívnak 1-2 alkalommal, meg kell írnom pár e-mailt, ez a pozícióból jön, ahogy a munkaidőn kívüli elérhetőség is. De itt már sokkal többről van szó.
Utólag ezzel sokra nem mész már. Ha papíron táppénzen voltál akkor mindegy is.
A szerződésedben benne van a home office? Ezek után gondolom módosíttatod...
Ne haragudj, hogy nem pontosan a kérdésedre válaszolok, de azért van egy-két hozzáfűzendő gondolatom, tanácsom.
1. Olyan nincs, hogy betegszabadság alatt dolgozni. - Vagy beteg vagy, vagy egészséges!
2. Pótolhatatlan ember nincs! - Ha mégis van, akkor nyelje a cégvezetésed, hogy nem ért a munkaerők észszerű megválasztásához, ill. elavult a képzési rendszere! - Megérdemlik, hogy kialakulhat a "nélkülözhetetlenség" jelensége, - nyeljék, amit főztek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!