Betegszabadság alatt otthonról kellett dolgoznom mert más nem tudta volna megcsinálni a határidős feladatot. Kb.30 óráról van szó. Ezt nem kéne elszámolni utólag a munkaidőmben? Van erre valami jogszabály?
Figyelt kérdés
2019. nov. 23. 16:06
11/16 A kérdező kommentje:
Engem nem kényszerítettek hogy dolgozzak betegállomanyban. Ez mindig így volt sok sok éve. Én sem panaszkodtam és a főnökeim is rugalmasan kezelték a sok otthon végzett munka miatt meg nem szamon tartott túlóra miatt a munkaidőmet. Magyarán nem volt gomd ha később mentem be pár alkalommal vagy előbb mentem el ha dolgom volt. Szabit is kivehettem akár úgy hogy előző nap szóltam. Nyilván cserébe mindig minden rendben volt és tudtam a közelességem ha kellett éjszakáig dolgoztam vagy betegen hogy meglegyen a munka. Ez így mindenkinek jó volt. Csak hogy most jött egy új főnök és számon kéri azon időszakokat is miért nem jártam pontosan amikor nem is ő volt a főnököm. Hiába magyarázom el neki csak a cég érdekeit védő jogszabalyokra hivatkozik, hogy mennit dolgoztam ingyen vagy betegen az nem számít az természetes. Emiatt a kirúgás szélén állok ami szörnyű igazsagtalan és meg akarom védeni magam csak nem tudom hogyan.
2019. nov. 24. 12:29
12/16 anonim válasza:
Ja, hogy igazából most csak a sértettség beszél belőled, mert eddig ment a mutyizás oda vissza, az új főnökkel meg nem?
Így teljesen más a helyzet.
Mivel innentől te semmit nem fogsz elviselni és megfelelőnek tartani ezen a helyen, mondj fel. Ha akkora spíler vagy, hogy nélkülözhetetlennek gondolod magad, akkor el fogod tudni adni magad máshol és nem kell aggódnod a munkanélküliség miatt.
13/16 A kérdező kommentje:
Semmilyen "mutyizás" nem ment. Rugalmasan volt kezelve az elmúlt 15 évben a munkaidőm mivel a munkám nem volt beszorítható a 8 órás munkaidőbe. Mindig sokkal többet dolgoztam mint a munkaidőm lett volna. Nem zavart mert mert egyrészt szeretem a munkám másrészt adott egy szabadságérzetet. Nem sértettségről van szó!!! Hanem arról, hogy ugyan azért a fizetésért most az az elvárás hogy dolgozzak kötötten 8.5 órát plusz otthonról ingyen éhszakáig meg szezonban minden hétvégén és ünnepnapon plusz ha beteg leszek is otthonról lássam el a teendőimet szintén ingyen. Ezt kizsakmányolasnak hívják! Egyébként 3 diplomával meg 15 szakmai gyakorlattal bármikor találok másik állást. Ha nem keresek is kapni szoktam ajánlatokat. Azért nem váltottam eddig mert jól éreztem magam és itt akartam dolgozni. Nyilván ha ez így marad akkor lelépek de gyűlölöm az igazsagtalanságot így nem akarom hagyni magam koholt vádak alapján sem elmarasztalni sem kirúgatni.
2019. nov. 24. 15:18
14/16 A kérdező kommentje:
Nyilván majd fognak pótolni. De ha épp a rendezvenyszezon közepén lépek ki akkor pár hétre be fog borulni a történet, ha olyan helyre megyek pedig a beosztottaim is jönnek velem. Szóval amíg talalnak új embereket meg kíépítenek egy új rendszert az enyém helyett addig vicces lesz a helyzet. Persze erre most még senki nem gondol.
2019. nov. 24. 15:22
15/16 anonim válasza:
És ilyenek egy vezető...
Dehogynem sértettség, eddig is plusz dolgoztál abban a tévhitben, hogy saját magadtól, saját akaratodból teszed, most, hogy leesett a szemkötő már nem jó a helyzet...
De ahogy mondtam, ha akkora király vagy a szakmádban, akkor fogd magad és lépj le. Ha olyan karakán lennél, mint itt előadod kapásból ezzel indítottál volna.
16/16 A kérdező kommentje:
Megengeded, hogy eldöntsem hol szeretnék dolgozni? Vagy úgy gondolod mostantól vadidegenként te fogod irányítani az életem? Semmilyen szemkötő nem esett le sehonnan. A szakmamban meg rohadt jó vagyok. Csak épp kaptam főnöknek egy megkeseredett magányos öregasszonyt akinek nincs jobb dolga annál hogy a hatalmát fitogtassa. Év vegén elmegy a büdös francba. Addig ki akarom bírni, mert mint mondtam szeretem a munkám és a beosztottaim is nagyon szeretnek meg a kollégakkal is szuper minden. Mindig itt akartam dolgozni és megvalósult az álmom amiért küzdeni akarok a banya ellen. Ezért született a kérdés. De te már ne válaszolj többet mert a hozzászólásaid 0%ban hasznosak!
2019. nov. 24. 19:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!